Kamu Sağlık-Sen Başkanı Ümit Karataş: Sendika Üyelerine İkramiye Müjdesi!

Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, toplu sözleşme ikramiyesine dair önemli açıklamalarda bulundu. Karataş, sendika üyelerinin 642 TL toplu sözleşme ikramiyesi alacağını ve bu ikramiyenin tüm kamu çalışanlarına eşit şekilde ödeneceğini belirtti. 

Açıklamalarına şu şekilde devam etti:

Gece Yarısı Planlanan Tuzak!

Başkan Ümit Karataş ; “17 Temmuz 2024 Salı günü, Plan ve Bütçe Komisyonunda Vergi Kanunu’nda değişiklik yapılması ile ilgili düzenlemeler görüşülürken, Anayasa Mahkemesi’nin daha önce iptal ettiği toplu sözleşme ikramiyesinin tekrar verilmesi yönünde de bir düzenleme yapılmak istendi. Ancak, sinsi ve sarı sendikalar tarafından gece yarısı, toplu sözleşme ikramiyesini düzenleyecek önergeye utanmadan %1 barajı eklettirildi.”

Topyekün Mücadele Sonuç Verdi!

Başkan Karataş ; “Yeni kurmuş olduğumuz Kamu Sendikalar Platformu’nun paydaşları olarak verdiğimiz topyekün mücadelenin sonucunda, genel kurul görüşmelerinde önerge değiştirilmiş ve toplu sözleşme ikramiyesi tüm kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmiştir. Tekelci anlayış, sendika üyesini para ile elde tutmaya çalışan sarı sendikalar, bu sinsi oyunlarını keşke memurun maaş artışı için de gösterselerdi. Memuru toplu görüşme masalarında mağdur edenler, maalesef sendika parasına göz dikmiş, kendilerine üye olmak istemeyen çalışanları zorla üye yapmaya çalışmış ama başaramamışlardır. Kamu Sendikalar Platformu, statükoculara Meclis’te alınan kararla tokat gibi cevabını vermiştir.”

Teşekkür ve Şükranlarımız Sonsuz

Başkan Karataş ; “Bu düzenlemenin değişmesi için gece gündüz demeden emek ve mesai veren tüm paydaşlarımıza, inancını hep diri tutan teşkilat ve üyelerimize, yapılan düzenlemenin vahametini çok net ve kararlı bir şekilde dile getiren ve konunun çözümünde kilit rol oynayan milletvekillerine çok teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Lütfen Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir