Belediye ve İHA’dan Engelli Bireye İtibar Suikastı

Elazığ Belediyesi’nin dillencilere yönelik operasyonunu haberleştiren İhlas Haber Ajansı(İHA) engelli bireye itibar sukikastı yaptı.

Elazığ Belediyesi ve İHA tarafından kamuoyuna dilenci olarak sunulan Arif G.’ye hemşerileri ve Elazığ kamuoyu sahip çıktı. Arif G.’nin dilenci olmadığını dile getiren hemşerileri İHA’nın dilenerek elde ettiğini iddia ettiği paraların kendileri tarafından verildiğini kaydettiler. Hemşerileri Arif G.’nin engelli olduğunu da dile getirerek İHA’yı yaptıkları haber dolayısıyla kınadılar.

 ‘Ön Yargılı Yorum Yazanlara Cevaptır’ 

Elazığ Baskil isimli sosyal medya hesabından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi; “Ön yargılı yorum yazanlara cevaptır.

Arif dayı engelli bir bireydir . Akıllıca davranışlar kimse beklemesin …. Sen, ben siz neden sokak sokak gezip millet bir şey verir mi diye dolan mıyoruz.

Ayrıca Akli dengesi yerinde olmayan bir kişinin dilenmesi, genellikle kendi iradesiyle ve bilinçli bir şekilde yapılan bir eylem olarak değerlendirilemez. Bu tür durumlarda, bireyin eylemleri, hastalık veya zihinsel yetersizlik nedeniyle doğru bir şekilde yönlendirilemediği için, “dilenmek” terimi yerine “yardıma muhtaç olma” durumu daha doğru bir ifade olabilir. Böyle kişilere destek ve yardım sunmak, toplumun ve yetkililerin sorumluluğundadır, çünkü bu bireyler genellikle kendi başlarına hayatlarını sürdüremeyecek durumdadır. Engelli raporu ve ruhsal raporu sayfamızda görebilirsiniz”

Lütfen Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir