Başkan Karagöl;”Narini katleden zihniyetle mücadele etmeliyiz!”

Kadına Şiddetle Mücadele Derneği Başkanı Gülnar Karagöl’den Sert Açıklama: “Narin’i Katleden Zihniyetle Mücadele Etmeliyiz!”

Elazığ Kadına Şiddetle Mücadele Derneği Başkanı Gülnar Karagöl, vahşice katledilen küçük Narin ile ilgili gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu. Karagöl, yaşanan trajedinin münferit bir olay olmadığını belirterek, çocuklara yönelik şiddetin ve cinayetlerin toplumda artan bir tehlike oluşturduğunu vurguladı. “Her kaybedilen çocuk, ardında derin acılar, yıkılan hayatlar ve tahrip edilen aileler bırakıyor” diyen Karagöl, bu sorunun toplumsal bir yara haline geldiğini ifade etti.

 “Narin’in Ölümü Hiçbir Şekilde Unutulmayacak!”

Karagöl, Narin’in yaşam mücadelesine dikkat çekerek, “Narin’i katleden sadece bir cani değil, çocuklara şiddeti besleyen, körükleyen, onları korumasız bırakan zihniyettir. Bugün Narin’i kaybettik, ancak onun ölümü asla unutulmayacak ve gereken her adım atılacaktır. Bu toplumun her kesimi, çocuklara karşı işlenen suçlara daha ciddi önlemler almak zorunda” dedi.

 “Adalet Sistemine Güveniyoruz, Devlet Güçleri Gereğini Yapacaktır”

Karagöl, devletin de bu noktada sorumluluğunun büyük olduğunu belirterek, adaletin tecelli edeceğine inandığını vurguladı. “Adalet sistemine ve devletin güvenlik güçlerine güveniyoruz. Faillerin adil bir şekilde yargılanması ve hak ettikleri cezayı alması için devletin tüm kurumlarının kararlılıkla hareket edeceğinden eminiz. Narin gibi çocuklar, bir daha böylesi bir vahşete maruz kalmamalı. Devlet, gereken her adımı atarak bu tür suçların önlenmesi için kararlılıkla çalışmalıdır” ifadelerini kullandı.

“Umutluyuz”

Karagöl, çocuklara yönelik şiddet vakalarında adalet sisteminin eksikliklerini dile getirirken, son dönemde alınan önlemlerin umut verici olduğunu belirtti. “Cezasızlık algısının ortadan kalkması için daha güçlü bir mücadeleye ihtiyaç var” diye ekledi.

 “Toplumda Çocukların Değer Görmediği Bir Kültür Var”

Türkiye’de çocuklara yönelik şiddetin temel sebeplerinden birinin, toplumda kökleşmiş olan duyarsızlık olduğunu vurgulayan Karagöl, şunları söyledi: “Çocukların korunmadığı, onların yaşam hakkının gasp edildiği bir kültürle karşı karşıyayız. Bu kültür değişmedikçe ne Narin gibi çocuklar kurtulacak ne de yeni trajedilerin önü alınacak.”

ÖZEL HABER;Dilan Tuğba MACİT 

 “Şiddetin Her Türlüsüne Karşıyız”

Gülnar Karagöl, dernek olarak yalnızca kadınlara değil, çocuklara, hayvanlara ve toplumun her kesimine yönelmiş her türlü şiddete karşı olduklarını belirtti. “Biz, şiddetin her türlüsüne karşı durmaya devam edeceğiz. Bu toplumda hiçbir çocuk, kadın ya da canlı, şiddetin kurbanı olmamalı” dedi. Devletin de bu konuda adımlar atarak şiddetle daha etkin mücadele edeceğini düşündüğünü belirten Karagöl, “Biz susmadık, susmayacağız. Narin’in ölümü adaletle sonuçlanacaktır!” diyerek sözlerini noktaladı.

Lütfen Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir