CHP’li Başarır’dan Bilal Erdoğan’a Sert Yanıt: “Babası Sarayında 60 Milyon Harcıyor, EYT’yi Eleştiriyor!”

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yaptığı eleştirilere sert bir dille yanıt verdi. Bilal Erdoğan’ın, EYT düzenlemesiyle ilgili olumsuz açıklamalarını hedef alan Başarır, Cumhurbaşkanlığı’nın yaptığı yüksek harcamalara dikkat çekerek, Bilal Erdoğan’a babasının sarayında yapılan milyonlarca liralık harcamalara odaklanması gerektiğini söyledi.

“Ağustos’ta Sarayın Harcaması Zirve Yaptı!”

Başarır, özellikle Ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan harcamaların tarihin en yüksek seviyelerine çıktığını belirterek, “Sarayda yapılan lüks harcamalar halkın gözünün içine baka baka devam ediyor. Sadece Ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı sarayında 60 milyon TL harcandı! Ekonomik krizle boğuşan, geçim derdine düşen halkı hiçe sayan bu israf düzeni, halkın sırtındaki en büyük yüktür. Ve şimdi çıkmış, babası sarayında milyarlar harcarken, Bilal Erdoğan EYT’lileri eleştiriyor!” diye konuştu.

“Bilal Erdoğan’a Tavsiye: Önce Babasının Saray Harcamalarına Bak!”

Bilal Erdoğan’ın ekonomist olduğunu iddia ederek EYT düzenlemesine yönelik yaptığı eleştirileri gündemine alan Başarır, “Bilal Erdoğan, ekonomist olduğunu söylüyor ama önce bir ekonomiye nereden bakacağını öğrensin. Babasının sarayında yapılan harcamalar, halkın cebinden çıkan her kuruşa yansıyor. Eğer gerçekten bir ekonomi dersi almak istiyorsa, önce babasının sarayındaki israfı incelesin. 60 milyon TL’lik harcamaların hesabını versin!” diyerek tepki gösterdi.

Başarır, konuşmasında Cumhurbaşkanlığı bütçesinin kontrolsüz şekilde kullanılmasının yanı sıra, sarayın şatafatlı yaşam tarzını eleştirerek, “Halk ekmek kuyruğunda, gençler işsizlikle boğuşuyor ama sarayda lüks içinde bir hayat sürülüyor. Bu adaletsiz düzeni sürdürenler, milletin yaşadığı acıları görmezden gelmeye devam ediyor. Bilal Erdoğan’ın önce kendi ailesine bakıp, bu harcamaları görmesi lazım,” ifadelerini kullandı.

“EYT’lilerin Sorunları Gerçek, Sarayın İsrafı da!”

CHP’li Ali Mahir Başarır, konuşmasının sonunda Bilal Erdoğan’ın EYT’lilerin sorunlarını küçümsemesini sert bir dille eleştirirken, “EYT’liler gerçek sorunlarla boğuşuyor. 60 yaşında emekliliğini bekleyen insanlar, hayatlarının en zor dönemlerini yaşıyor. Ancak saraydan gelen bu açıklamalar, halkın dertlerine kör kalındığının açık bir göstergesidir. Gerçek sorunu görmek istiyorsan Bilal Erdoğan, önce babanın sarayındaki israfı gör,” diyerek noktayı koydu.

Bu sert açıklamalar, Başarır’ın Cumhurbaşkanlığı harcamalarına karşı uzun süredir devam eden eleştirilerinin bir devamı olarak görülürken, Bilal Erdoğan’a yönelik sert çıkışı gündeme damgasını vurdu.

Lütfen Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir