Elazığ Belediyesine hukuk ordusu lazım!

Yeniden Refah Partisi Meclis Üyesi ve Grup başkanı Osman Cem Karahüseyinoğlu, Elazığ Belediyesi Komisyon seçimleri için 30 saniyede belediye başkanımızın almış olduğu kararı 90 günde yanıtlayamıyorlar. Herhalde bir hukuk ordusu lazım dedi.

Elazığ Belediyesi keyfi uygulamalar nedeniyle mahkemeye yanıt veremiyor. Kent Konseyi seçimleri ve Belediye Meclisi Komisyon seçimlerinde Belediyenin keyfi uygulamaları neticesinde seçimlere yargıya taşınmıştı.

Elazığ Bölge İdare Mahkemeleri itirazlarla ilgili Belediyeden savunma istenmesine rağmen Elazığ Belediyesi süresi içerisinde savunma yapamadığı mahkemeden ek süreler istediği ortaya çıktı.

Yeniden Refah Partisi Belediye Meclis Üyesi Osman Cem Karahüseyinoğlu, Temmuz ayı belediye meclis toplantısında meclis üyelerine bilgi verdi.

Karahüseyinoğlu belediye başkanımı adına belediyemizin avukatları idare mahkemesine başvuruyorlar. Belgeler tam olarak hazırlanamamıştır. İdari tahkikat devam etmektedir. Hukuk muhakemeleri kanunun 127 maddesi gereğince mahkemenizden ek süre isteme zarureti hasıl olmuştur diye idare mahkemesine başvuruyorlar. Çok büyük davalarda böyle bir usul var ama. İdare mahkemesi bu talebi değerlendiriyor. Nisan ayında biz belki düzeltme olur diye mayıs meclisine kadar bekledik. Bir ay öyle gitti. Bir ayda biz müracaat ettikten sonra 30 günlük süreyi kullandılar. O sürenin bitimine bir otuz daha istediler. Mahkeme 30 gün süre vererek toplamda 30 saniyede belediye başkanımızın almış olduğu kararı 90 günde yanıtlayamıyorlar. Herhalde bir hukuk ordusu lazım diye konuştu

KENT KONSEYİ SEÇİMLERİ İÇİNDE EK SÜRE İSTEDİ

Elazığ Belediyesi Belediye Meclis Komisyon seçimlerinin yanında Kent Konseyi seçimleri içinde 30 gün içerisinde evrakları tamamlayamadıkları ve savunma yapamadıkları için 15 günlük bir ek süre verilmesini istediği öğrenildi.

kaynak:elazığınsesi.com

Lütfen Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir