AKP’li Vekilden Şok Sözler: “Sizin Gibilerin Uyutulmasıyla İlgili Çözüm Bulmamız Gerekecek”

Sokak Hayvanları Yasası Görüşmeleri Sırasında Tepki Çeken AçıklamaSokak hayvanlarının öldürülmesini öngören yasa teklifinin görüşüldüğü TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda, AKP Konya Milletvekili Mehmet Baykan’ın gece kendisini arayan kadına söyledikleri tartışma yarattı.

Gazete Duvarın Aktardığına göre  Baykan, kendisini arayan kadına “Sizin gibilerin uyutulmasıyla ilgili bir çözüm bulmamız gerekecek” dediğini anlattı.

Uyutmak’ Adı Altında Katliam

Sokak hayvanlarını ‘uyutmak’ adı altında katletmeyi öngören yasa teklifi görüşülürken, Baykan’ın bu ifadeleri büyük tepki çekti. Cumartesi gecesi saat 01.30’da gizli numaradan arandığını belirten Baykan, arayan kadının “Hangi partidensiniz?” sorusuna verdiği cevabı anlattı. Baykan, “Sokak hayvanlarının uyutulmasıyla ilgili komisyonda görevdeyim. Gece saat bir buçukta beni arıyorsanız sizin gibilerin uyutulmasıyla ilgili bir çözüm bulmamız gerekecek” dediğini söyledi.

Muhalefet Partilerinden Sert Tepki

Bu sözler üzerine komisyondaki muhalefet partileri tepki gösterdi. DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, “Hani ‘Önce insan’dı?” diyerek eleştiride bulundu. Baykan, yanlış anlaşıldığını belirterek, “Hanımefendi, ben uyumaktan bahsediyorum. Gece saat bir buçukta uyuyamıyorsanız size bir çözüm bulmak gerektiğini söyledim” dedi.

“Çok Yanlış Bir Şey Söyledin”

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “Çok tehlikeli bir yerdesin, çok yanlış bir şey söyledin, çok” diyerek Baykan’a çıkıştı. DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca ise, “Hayvanların öldürülmesinden, uyutulmasından kadınların uyutulmasına mı geçtik şimdi?” diye sordu.

Lütfen Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir