Sendika, Hemşireye Verilen Haksız Cezaları İptal Ettirdi!

Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde büyük zafer! Kamu Sağlık-Sen, üyeleri olan sağlık teknikerine uygulanan haksız “görev yeri değişikliği, uyarı ve kınama” cezalarını mahkeme kararıyla iptal ettirdi.

Zorla Dayatılan Görev ve Uyarı Cezası İptal Edildi

Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde görevli bir sağlık çalışanına, kadro ve unvanı dışında zorla tıbbi sekreterlik görevi verilmek istendi. Yasalara aykırı olduğunu belirten çalışana mobbing uygulanarak sekreterlik görevi dayatıldı. Bu görevi kabul etmediği için verilen “uyarı” cezası, Kamu Sağlık-Sen’in mahkemeye başvurmasıyla hukuka aykırı bulunarak iptal edildi.

Haksız Kınama Cezası da İptal Edildi

Aynı çalışana, ameliyathanede sedye görevlisi olarak verilen talimatla tutulan tutanak sonucu “kınama” cezası verilmişti. Bu haksız ceza da yine sendikanın başvurusu üzerine mahkeme tarafından iptal edildi. Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, yaptığı açıklamada, “Üyemiz, haksız yere görev yerinin değiştirilmesine karşı açtığımız davayı kazandı ve eski görev yeri olan Kan Alma birimine geri döndü,” dedi.

Mahkemelerden Sağlık Çalışanlarına Büyük Destek

Elazığ 1. ve 2. İdare Mahkemeleri, “idarece yapılan soruşturmanın usule aykırı olduğunu, isnat edilen fiillerle ilgili net bilgilere yer verilmediğini ve üyeye isnat edilen eylemlerin sübuta ermediğini” belirledi. Mahkemeler, üyeyi mobbing baskısı altında tutan idarenin hukuka ve usule aykırı bir soruşturma yürüttüğüne ve haksız yere “kınama ve uyarı” cezaları verdiğine karar verdi.

Kamu Sağlık-Sen Kararlılıkla Mücadeleye Devam Ediyor

Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, Elazığ 1. ve 2. İdare Mahkemeleri’nin kararlarının sağlık çalışanları için büyük bir hukuki zafer olduğunu vurguladı. Karataş, “Fırat Üniversitesi, hukuka aykırı idari işlemlere devam ettiği sürece karşısında Kamu Sağlık-Sen’i bulacak. Bu kararlar, tüm sağlık çalışanları için önemli bir kazanımdır. Kamu Sağlık-Sen, üyelerinin haklarını savunmaya kararlılıkla devam edecektir,” dedi.

Lütfen Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir