Ayfer Hatipoğlu Kadına yönelik şiddetle mücadele derneğini ziyaret etti

 

Toplumsal Sorunlara Kapsamlı Yaklaşım

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu’nun eşi, Rehber Öğretmen Ayfer Hatipoğlu, Elazığ Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Derneği’ni ziyaret ederek, derneğin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyarette, dernek başkanı Gülnar Karagöl tarafından kadına yönelik şiddetle mücadele, dezavantajlı çocukların topluma kazandırılması ve benzeri konularda yapılan ve yapılacak projeler hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi.

Şiddetin Her Türlüsüne Karşı Mücadele

Gülnar Karagöl, Elazığ’da sadece kadına yönelik şiddetin değil, aynı zamanda dezavantajlı çocukların topluma kazandırılması ve toplumun tüm kesimlerine yönelik şiddetin önlenmesi için yürüttükleri projeleri Ayfer Hatipoğlu ile paylaştı. Karagöl, özellikle çocukların maruz kaldığı fiziksel ve psikolojik şiddetin uzun vadede toplumsal yaralar açtığını vurgulayarak, bu konuda daha fazla bilinçlendirme ve rehabilitasyon çalışması yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Dezavantajlı Çocukların Topluma Kazandırılması

Gülnar Karagöl, derneğin, aile içi şiddet ve ihmal nedeniyle risk altındaki çocuklar için geliştirdiği projelerden de bahsetti. Bu projeler kapsamında çocukların eğitim alması, psikolojik destek görmesi ve topluma faydalı bireyler olarak yetiştirilmeleri hedefleniyor. Ayfer Hatipoğlu, bu projelerin Elazığ’da daha geniş kitlelere ulaşması için Valilik olarak gerekli desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

  1. Geleceğe Yönelik Ortak Projeler

Ziyaret sırasında, dernek ile Valilik arasında yapılması planlanan yeni projeler hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu. Kadına yönelik şiddetle mücadele ve dezavantajlı çocukların desteklenmesi gibi alanlarda iş birliği yapılması konusunda mutabık kalındı. Gülnar Karagöl, bu iş birliği ile daha fazla kadına ve çocuğa ulaşabileceklerini ifade etti.

Lütfen Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir