MAHALLENİN “HAKAN ABİSİ” MUHTAR ERGÜN;TEK GAYEM İYİ BİR HİZMET VERMEK

Üniversite Mahallesi’nin sevilen muhtarı Hakan Ergün, mahalle sakinlerinin gönlünde taht kurmuş bir isim. Küçükten büyüğe herkesin sevgisini kazanan Ergün, özellikle gençler ve çocuklarla kurduğu yakın ilişkiyle tanınıyor. Mahallenin Hakan abisi olarak tanınan çiçeği burnunda muhtar mahallede güvenliğin sağlanması, uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele ve sosyal alanların geliştirilmesi konularında önemli projelere imza atmaya hazırlanıyor.

Gazetemize konuşan Hakan Ergün ile mahalleye dair çalışmalarını ve gelecekteki planlarını anlatarak tek gayesinin doğup büyüdüğü mahalleye hizmet etmek olduğunu anlattı. İşte detaylar…

ÖZEL HABER:DİLAN TUĞBA MACİT/FAİK AKGÜN

Muhtar Hakan Ergün öğrencilerin bir ok sıkıntısını gidermek, onaları anlamak ve çözüm bulmak amacıyla adımlar attığını söyledi.

‘ÖĞRENCİLERİMİZE DESTEK SUNMAK İÇİN ADIMLAR ATIYORUZ’

Ergün ;Üniversite Mahallesi, adından da anlaşılacağı üzere büyük oranda üniversite öğrencilerinin yaşadığı bir bölge. Öğrencilerle çok iyi bir ilişkimiz var. Onların sorunlarını anlamak ve çözüm bulmak için düzenli olarak toplantılar yapıyoruz. Ayrıca, eğitim desteği sağlamak için çeşitli burs programları ve kariyer danışmanlığı hizmetleri de içinde belirli çalışmalar içerisindeyiz.

Mahallemizin en büyük sorunlarından biri, özellikle öğrencilerin yoğun olduğu dönemlerde yaşanan konut sıkıntısı ve kira artışları. Bu konuda belediye ile iş birliği yaparak daha uygun fiyatlı konut projeleri geliştirmeye çalışıyoruz.

‘EN BÜYÜK SIKINTIMIZ BOŞ ALANLARIN ÖZEL MÜLKİYETE AİT OLMASI’

Muhtar Ergün mahallede boş alanların olmamasından kaynaklı çocukların faydalanabileceği parkları faaliyete geçiremediklerini, deprem sonrası yıkılan binaların yerine tekrardan dikilen binalar olması ve boş alanların özel mülkiyete ait olmasından dolayı bir çözüm arayışında olduklarını söyledi .

Ergün ;Ne yazık ki yıkılan binalardan sonra oluşan boş alanların büyük çoğunluğu özel mülkiyete ait. Bu durum, bu arazileri kamusal alanlara, park veya oyun alanlarına dönüştürmemizi engelliyor. Belediyeye ait arazi olmaması nedeniyle çocuklar için park yapma konusunda sınırlı kalıyoruz. Ancak bu sorunu aşmak için alternatif çözümler üzerinde çalışıyoruz.

Örneğin, mahalle sakinleri ve özel mülk sahipleri ile görüşerek, bu alanların geçici olarak çocuk oyun alanları veya küçük parklar olarak kullanılmasını sağlamak için anlaşmalar yapmaya çalışıyoruz. Ayrıca, belediye ile iş birliği yaparak, kamusal alanların artırılması için uzun vadeli projeler geliştirmeyi planlıyoruz. Bu tür sorunlara karşı yaratıcı ve iş birliğine dayalı çözümler bulmak için çaba gösteriyoruz.

‘TEMİZLİK KAMPANYALARI DÜZENLEYECEĞİZ’

Temiz mahalle sağlıklı yaşam şiarıyla hareket ettiklerini söyleyen muhtar ergün mahallenin temizliği ve düzeni için gerek belediye ekipleri gerek mahalleli ile senkronize bir şeilde çalıştıklarını ifade etti.

Ergün ;Çevre konusuna büyük önem veriyoruz. Mahallemizde yeşil alanları artırmak için belediye ile ortak projeler yürütüyoruz. Ayrıca, öğrenciler ve mahalle sakinleriyle birlikte düzenli olarak temizlik kampanyaları yapmayı planlıyoruz. Bu sayede hem çevremizi temiz tutmak hem de çevre bilincini arttırma çabasındayız.

‘MAHALLEMİZİ GÜVENİLİR KILMAK BİZİM ELİMİZDE’

Mahallenin güvenliğine önem verdiklerini söyleyen muhtar Ergün sözlerine şu şekilde devam etti;

“Güvenlik toplantılarında mahallede yaşanan güncel olaylar, alınan ve alınacak önlemler, mahalle sakinlerinin güvenlik konusundaki öneri ve talepleri ele alınıyor. Ayrıca, polis ve bekçilerden güvenlik durumu hakkında bilgilendirme alıyoruz. Toplantılar, mahalle sakinlerinin bilinçlenmesi ve güvenlik konusundaki farkındalığın artması açısından oldukça faydalı oluyor.

Öğrencilerimizin güvenliği bizim için çok önemli. Okul çevrelerinde ve öğrenci yurtlarının bulunduğu bölgelerde devriye sayısını artırdık. Öğrenci toplulukları ile iş birliği yaparak onların güvenlik konusundaki taleplerini dinliyor ve çözüm üretiyoruz. Ayrıca, Mahallemizde güvenliği artırmak için polis ve bekçi sayısını artırdık, güvenlik kameraları yerleştirdik”.

‘ÖNCELİĞİM ÇOCUKLARA VE GENÇLERE FAYDALI OLMAK’

Önceliğimiz gençler ve çocuklarımız diyen Muhtar Ergün “Çocuklar ve gençler için çeşitli projeler planlıyoruz. İlk olarak, mevcut oyun alanlarını daha güvenli ve eğlenceli hale getirmek için çalışmalar yapıyoruz. Gençler için spor tesisleri ve açık hava etkinlik alanları oluşturuyoruz. Ayrıca, kültür merkezimizde gençlere yönelik eğitim ve atölye programları düzenlemeyi planlıyoruz. Böylece, onların yeteneklerini geliştirebilecekleri ve sosyal becerilerini artırabilecekleri ortamlar sağlamış olacağız”.

‘MODERN BİR MAHALLE OLMAMIZ İÇİN ÇABALIYORUZ’

Muhtar Ergün Mahalle sakinlerinin desteği ve katılımı ile üniversite mahallesinin daha modern bir mahalle olması için çabaladıklarını şöyle ifade etti; “Mahallemizin daha yaşanabilir ve estetik bir yer olması için çeşitli projelerimiz var. Öncelikle, parklarımızı yenilemek ve yeşil alanlarımızı arttırmak için projeler yapıyoruz. Çocuk oyun alanlarını modernize etmek ve spor alanları eklemek önceliklerimiz arasında. Ayrıca, sokaklarımızın temizliği ve bakımı için düzenli olarak temizlik kampanyaları düzenledik. Ve buna benzer mahalle sakinlerinin de destek vereceği kampanyalarımız devam edecektir. El birliği ile mahallemizi temiz yaşanabilir bir mahalle yapacağız. Mahalle sakinleriyle birlikte ağaçlandırma projeleri gerçekleştirmek ve mahallemizin farklı noktalarına çiçekler dikerek çevremizi renklendirmek gibi güzel projelerimiz de var. Modern bir mahalle olmak için çabalıyoruz.

Mahalle sakinlerimizin desteği ve katılımı bizim için çok önemli. Öncelikle, düzenli olarak yaptığımız toplantılara katılarak fikirlerini ve önerilerini paylaşabilirler. Ayrıca, temizlik kampanyaları ve ağaçlandırma projeleri gibi gönüllü etkinliklerimize katılabilirler. Mahallemizi daha güzel hale getirmek için birlikte çalışmamız gerekiyor. Komşularımızla dayanışma içinde olmak ve birlikte hareket etmek, projelerimizin başarısını artıracaktır”.

‘MAHALLEMİZİN ÇOCUĞU OLMAK BENİM İÇİN GURUR VE MUTLULUK KAYNAĞI’

Muhtar Ergün;Mahallemizin çocuğu olarak görülmek benim için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağı. Burada doğup büyüdüm ve mahallemizin her köşesinde anılarım var. Mahalle sakinlerimizle olan samimi ilişkilerimiz ve onların güvenini kazanmış olmam, görevimi daha büyük bir sorumlulukla yapmamı sağlıyor. Küçüklerimizin Hakan abisi olarak muhtarlık görevimden öncede elimden geldiğince küçükten büyüğe maddi manevi her türlü desteği vermek sorunlarına çözüm bulma gayreti içerisindeydim. Muhtarlık sürecim boyunca da böyle olacak. Onların desteği ve sevgisiyle, mahallemize daha iyi hizmet verebilmek için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum.

‘KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK’

Mahallemizde yaşayan herkese şunu söylemek isterim ki, kapımız her zaman sizlere açık. Sorunlarınızı, önerilerinizi ve taleplerinizi bizlere iletin. Birlikte, daha güzel ve yaşanabilir bir mahalle yaratabiliriz.

Mahalle sakinlerinden Ahmet Tüten ise mahalle muhtarı hakan Ergün’ün sadece mahallenin muhtarı değil, çocukların ve gençlerin hakan abisi ve mahallelinin de evladı olduğunu söyleyerek şunları ifade etti;

‘MAHALLEMİZİN ABİSİ, MAHALLEMİZİN GURURU’

Ahmet Tüten; Hakan muhtarımız bizim hem abimiz hem dert ortağımız. Büyükten küçüğe herkesi derdini dinler ve çözüm arar. Bu sadece muhtar olduktan sonra değil muhtar olmadan öncede böyleydi. Herkesin danışıp fikir alışverişi yaptığı ona danışıp güvendiği bir isim. Muhtarımız yediden yetmişe tüm mahallenin sevgisini ve saygısını kazanmıştır.

Mahalle sakini Ahmet tüten Elâzığ’ın kanayan yaralarından biri olan madde bağımlılığına değinerek mahallede bu tür görüntülerin olmaması ve gençlerin çocukların madde bağımlılığı tuzağına düşmemesi için büyük bir çaba sarf ettiğini söyleyerek şunları dile getirdi;.

‘BAĞIMLILIKLA MÜCADELE DE EN ÖN SAFHADA’

“Hakan abi gençleri çeşitli bağımlılıklardan uzak tutmak için sosyal faaliyetler yapıyor. Gençleri okula ders çalışmaya ve ilgi duydukları alana yönelterek onları bu tuzaklara düşmesini engelliyor. Herkese örnek olacak davranışları sergiliyor. Biz kendisinden çok memnunuz.” Dedi. 

‘HERKESE TAM DESTEK’

Ahmet Tüten; hakan muhtar mahallelinin maddi manevi tüm dertlerine ortak olmaya çalışıyor.Dar gelirli aileler için yardımlar, çocuklar için projeler yapıyor. Herkese tam destek veriyor. dedi

Lütfen Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir