Belediye Göz Yumdu Suriyeliler Kokuttu

Elazığ Çarşı Mahallesi  Dar Sokak’ta   yaşayan vatandaşlar Suriyelilerin yarattığı kirlilik nedeniyle zor günler yaşıyorlar. Dar Sokak sakinleri  Suriyelilerin yarattığı  kirlilikten yayılan pis kokuyu defalarca Elazığ Belediyesi’ne ilettiklerini ancak Elazığ Belediyesi  yetkililerinin  Suriyelilere göz yumduğunu dile getirdiler.

Özel Haber: Faik Akgün

Elazığ’ın önemli mahallelerinden biri olan ve Elazığ  şehir merkezinin kalbi konumundaki Çarşı Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar ve esnaflar Suriyeliler nedeniyle hem sağlıklarını ham de müşterilerini kaybetme korkusu ile yaşıyorlar.

Elazığ Belediyesi Suriyelilerin  Pisliğine Göz Mü Yumuyor?

Suriyelilerin ortaya koyduğu rahatsız edici davranışlarına bir yenisi daha eklendi. Suriyeliler bu kez rahatsızlık vermekle kalmayıp halk sağlığını da tehlikeye atıyorlar.  Çarşı Mahallesi Dar Sokağı mesken edinen Suriyeliler sebze halinden topladıkları çöpe atılacak sebzeleri ayıklayarak piyasanın altına satıyor.  Suriyelilerin ayıklama işlemi yaptıkları malzemelerden adeta pislik dağları oluşmuş durumda…  Suriyelilerin ortaya koyduğu pislikle mücadele edemediklerini ifade eden vatandaşlar ve esnaflar yaşadıkları durumu  defalarca Elazığ Belediyesi yetkililerine bildirdiklerini ancak belediyenin Suriyelilere göz yumduğunu iddia ettiler.

‘Belediye Görevlileri Gelip Durumu Görmelerine Karşın Hiç Bir Şey Yapmadan Gidiyorlar’

Dar Sokak esnaflarından Murat Demir; Suriyeliler tarafından ortaya konan kirliliğe Elazığ Belediyesi yetkililerinin müdahale etmediğini vurgulayarak şu ifadelerini kullandı;  “ Suriyeliler, sebze halinden çöpe atılacak malzemeleri alıp sokağımızda biriktirip vatandaşlara satıyorlar.  Son günlerde soğan biriktiriyorlar.  Biriktirilen soğanlar, çürük olduğu için  sokağa kokudan girilmiyor.  Yetkililere sizin aracılığınızla soruyorum; bu durum insan sağlığını tehlikeye atmıyor mu? Çürük soğanları ayıklayıp  piyasanın altında bir fiyata satıyorlar. Vatandaşlarımız, fiyatı  piyasanın çok altında olduğu için bu çürük ürünleri alıyorlar. Bu durum gıda zehirlenmelerine neden oluyor. Yetkililerin acilen bu duruma bir çözüm bulmasını bekliyoruz. Artık dayanacak gücümüz ve sabrımız kalmadı.  Belediyeye defalarca şikayette bulunduk. Ancak  belediye görevlileri gelip durumu görmelerine karşın hiç bir şey yapmadan gidiyorlar. Suriyeliler, çürük sebzelerden ayıkladıkları pislikleri de sokağa attıkları için  sokağa kokudan girilmiyor. Bu durum kirliliğe,  sinek  ve böcek oluşmasına neden oluyor.  Geçen gün Elazığ Belediyesi’ne ilaçlama yapmaları için talepte bulundum. İlaçlama bile yapmadılar.  Bölge esnafı olarak sokağı kendimiz ilaçlamak zorunda kaldık. Suriyelilerin ortaya çıkarttığı pislikten dolayı müşterilerimizi de kaybediyoruz.”

‘Elazığ Belediyesi Yetkilileri Suriyelilere Müdahale Etme Noktasında  Bir Yetkileri Olmadığını Dile Getirdiler’

Sokak esnaflarından Suat Kuzu  ise yaptığı değerlendirmede;  Suriyelilerin sokağı  pisliğe boğmalarına rağmen  Elazığ Belediyesi’nin herhangi bir yaptırım uygulamadığını belirtti.  Kuzu; “ Sokağımız Suriyelilerin işgali altındadır.  Sokak sakinleri olarak  Suriyelilerden dolayı gerçek anlamda zor günler yaşıyoruz. Suriyeliler, sokağımızı kelimenin tam anlamıyla maf ettiler. Sokağımız  Suriyeliler tarafından çöplük haline getirildi.  Yaşadığımız bu zorluklardan dolayı defalarca Elazığ Belediyesi’ne şikayette bulunduk. Belediye yetkilileri,  Suriyelilere müdahale etme noktasında herhangi bir yetkileri olmadığını dile getirerek, Suriyelilere göz yumdular. Kirlilik ve kokudan dolayı  sabrımızın son noktasındayız. Suriyeliler ile biz diyaloga geçersek ortaya çıkacak olan tablo bellidir. Bu tablonun sonunda istenmeyen olaylar ortaya çıkacak. Çok ciddi anlamda kavga edeceğiz.

Bu adamlar, halden çürümüş mal alıp ayıklayıp vatandaşa satıyorlar.    İşletmelerimize gelen müşterilerimiz  mevcutta sizinde tanıklık ettiğiniz pis koku nedeniyle alışveriş yapmaya gelmiyor. Ben lokanta işletiyorum. İnsanlar pis kokunun olduğu bir yerde nasıl yemek yiyecek? Bu pis kokudan dolayı  diğer esnaf arkadaşlarım gibi müşteri kaybediyorum.Yetkililer hiçbir işlem yapmadığı için Suriyeliler çok rahatlar. Mevcut durumda; Suriyeliler inisiyatifli oldular, biz mülteci  durumuna düştük. “ dedi

Lütfen Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir