Keban Baraj Gölü’ne Balık Zenginliği Geliyor: Sazan ve Siraz Anaçları Doğaya Kavuştu!

Elazığ’da balıklandırma çalışmaları kapsamında sazan balığı ve siraz balığı anaçları yumurta alma işlemlerinin ardından yeniden Keban Baraj Gölü’ne bırakıldı

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü öncülüğünde 2024 yılı balıklandırma çalışmaları kapsamında sazan ve siraz balıklarının sağımı yapıldı.

Türkiye de ilk defa tesis ortamında üretilen Siraz Balığı anaçlarının yumurta alma işlemi tamamlandıktan sonra tekrar yaşam alanları olan Keban Baraj Gölü’ne bırakıldı.

 

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Özkan Özbay yaptığı açıklamada; “Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünün (TAGEM) ve Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün (BSGM) destekleriyle 2024 yılı balıklandırma çalışmaları kapsamında sazan ve siraz balıklarının sağımı yapıldı.  Yaklaşık 10 gün önce Su Ürünleri Ar-Ge Merkezi ve Üretim Biriminde sağımı gerçekleştirilen Sazan Balığı (Cyprinus carpio) anaçları ile Türkiye de ilk defa kurumumuz tarafından tesis ortamında üretilen Siraz Balığı (Capoeta damascina) anaçlarının yumurta alma işlemi tamamlandıktan sonra tekrar yaşam alanları olan Keban Baraj Gölü’ne bırakıldı. Bu anaçlardan elde edilen milyonlarca yavru balık Ar_GE üretim birimlerinde büyütülerek uygun büyüklüğe ulaşmalarının ardından sonbahar aylarında çeşitli su kaynaklarının balıklandırılmasında kullanılacak” dedi.

 

Lütfen Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir