Elazığ Kahveciler Odası eski sekreteri Fırat Dinç; Mehmet Şimşek herkesi bitirecek!

Elazığ Kahveciler Odası Eski Genel Sekreteri Fırat Dinç gazetemize yaptığı açıklamada, ekonomide yaşanan kriz ve yüksek enflasyon nedeniyle işlerin durma noktasına geldiğini belirterek; “Eskiden ürünlerimizi çekle alıp satıyorduk. Şimdi bırakın 6-7 aylık çeki, 1 aylık çek bile kabul edilmiyor. Ekonomik belirsizlik bizi zor durumda bırakıyor.” dedi. Dinç, sert eleştirilerde bulunarak, “Bu ülkede Mehmet Şimşek herkesi bitirecek. Esnaf olarak güvenmiyoruz. Önümüzü göremiyoruz. Küçük esnaf bitik durumda.” ifadelerini kullandı.

ÖZEL HABER:DİLAN TUĞBA MACİT/FAİK AKGÜN

“ELİMİZDE POŞETLERLE PARA TAŞIR HALE GELDİK”
Dinç, içinde bulunulan durumu şu sözlerle anlattı: “Parayı poşetlerle taşıyoruz. Böyle giderse geleceğimiz karanlık. Elektrik, mazot, doğalgaz… Her şey zamlanıyor. ÖTV ve dolaylı vergilerle otomatik olarak zamlanıyor. Esnaf olarak artık dayanacak gücümüz kalmadı.”

“BU ÜLKEDE MEHMET ŞİMŞEK HERKESİ BİTİRECEK”
Dinç, sert eleştirilerde bulunarak, “Bu ülkede Mehmet Şimşek herkesi bitirecek. Bundan birkaç sene önce nasıl Halkbankası’nı boşalttılar çekip gittiler, bu adamın da yapmayacağı ne malum. Esnaf olarak güvenmiyoruz. Bir sabah uyandığımızda doların 50 TL, altının 5000 TL olmayacağının garantisi yok. Önümüzü göremiyoruz. Küçük esnaf bitik durumda.” ifadelerini kullandı.

“BORCUMUZU BORÇLA KAPATIYORUZ”
Dinç, “Eskiden firmalardan çekle mal alırdık. Şimdi kredi kartlarıyla, nakit ödeme yapmamız isteniyor. Borçlarımızı borçla kapatıyoruz. Esnaf olarak iflasın eşiğindeyiz.” diyerek durumun vehametini gözler önüne serdi.

“VERGİLER VE FAİZLER TİCARETİN ÖNÜNDE ENGEL”
Dinç, “Yıl sonu geldiğinde hesap yaptıklarında bütçeyi döviz bazında hesapladıklarını belirterek, bir yıl sonra yapılan bütçe hesaplamasında bütçenin eridiğini görüyoruz. Ticaret yapıyorsun ama kazanmıyorsun. Küçük esnaf yoksulluğun pençesinde.” dedi.

“KAPİTALİST SİSTEM ESNAFI BİTİRDİ”
Dinç, kapitalist sistemin kurduğu düzenin esnafı bitirdiğini belirterek, “Faizlerin yüksek olması ticareti bitirdi. Eğer faizler düşürülmezse esnaf çok daha kötü duruma düşecek.” dedi.

“YOK OLUŞA DOĞRU GİDİYORUZ”
Dinç, mevcut ekonomik durumu daha da vurgulayarak şunları söyledi: “Elimizdeki malları satarken bile zarar ediyoruz. Bir ürünü alıp satana kadar fiyatlar o kadar artıyor ki, kâr elde etmemiz imkânsız hale geliyor. Piyasaya para yetiştiremiyoruz, fiyatlar her gün değişiyor. Vergiler, kira, elektrik, su, doğalgaz… Hepsi belimizi büküyor. Önümüzü göremiyoruz, gelecek planı yapamıyoruz. Bu belirsizlik bizi yok oluşa sürüklüyor.”

“BİZ KRİZ ESNAFIYIZ, ANCAK!”
Fırat Dinç, sektörünün kriz dönemlerinde bile iş yapması gerektiğini belirterek şunları ekledi: “Biz kriz esnafıyız. Kriz olunca en fazla iş yapan sektör bizimki. İşlerimizin artması gerekirken gün geçtikçe azalıyor. İstikrar yok, pahalılık hat safhada. Bir ürünü alıp sattığın zaman aynı zaman diliminde değişkenlik gösteriyor. Giderlerimiz çok fazla, vergi yüksek.”

“YETKİLİLER NEREYE BAKIYOR”
Dinç, yetkililere seslenerek, “Biz esnaf olarak bu kadar zor durumdayken, yetkililer nereye bakıyor? Bizim sesimizi kimse duymuyor mu? Ekonomi yönetimi bizi tamamen göz ardı ediyor. Küçük esnaf bitiyor, buna bir çözüm bulunmalı.” diyerek isyanını dile getirdi.

“HAYATTA KALMA MÜCADELESİ VERİYORUZ”
Dinç, son olarak esnafın hayatta kalma mücadelesi verdiğini belirterek, “Gün geçtikçe daha fazla borca giriyoruz. Kendi işimizi yapıyoruz ama geçinemiyoruz. Her geçen gün daha da kötüye gidiyoruz. Bu şekilde devam edersek, küçük esnaf tamamen yok olacak. Biz hayatta kalma mücadelesi veriyoruz, fakat bu koşullarda ne kadar dayanabileceğiz bilmiyorum.” dedi.

Lütfen Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir