Baskil’de Köylünün Mahsulü Yandı, Emekler Heba Oldu

Gece saatlerinde Elazığ’ın Baskil ilçesinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle büyüyerek yürekleri ağza getiren yangın kontrol altına alındı. Yangında hiçbir vatandaşımızın zarar görmemiş olması içimizi rahatlatsa da, köylünün mahsulü yandı, emekler heba oldu. 

BASKİL’DE BİR ÇOK FARKLI NOKTADA YANGIN MEYDANA GELDİ

Baskil’e bağlı Yukarı Kuluşağı Köyü Yeni Mahalle’de elektrik trafosundan kaynaklı kayısı bahçesinde yangın çıktı. Yangın köylülerin ve ekiplerin müdahalesi ile kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın sonucu kayısı ağaçlarında hasar meydana geldi. Bir diğer yangın ise Gülmez tepesinde bulunan bir alanda meydana geldi. Yangının çıkış nedeni öğrenilemezken rüzgarında etkisiyle büyüyen yangın bir eve de hasar verdi. Yangın ekiplerin müdahalesi ile kontrol altına alındı. Başka bir yangın noktası da Şahinkaya mevkii oldu. yangının çıkış nedeni henüz öğrenilemezken yangına müdahalenin sürdüğü öğrenildi. dumanların yoğunluğu ise yangının büyüklüğünü gözler önüne serdi. Bir diğer yangın ise Baskil ilçesine bağlı Aladikme köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye, öğle saatlerinde boş bir arazide henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Rüzgarın etkisi ile geniş bir alana yayılan yangın, yüzlerce dönüm kayısı bahçelerine sıçradı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, jandarma ve UMKE ekipleri sevk edildi. Yangında yüzlerce kayısı ağacı da kül oldu.

BELEDİYE BAŞKANI TURUS, ACİL YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNDU

Baskil ilçesinde ekili alanda henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyük bir alana yayılan yangının söndürülmesi için bölgeye Orman İşletme, itfaiye ve UMKE ekipleri sevk edildi.

Baskil Belediye Başkanı Tuncer Turus, sosyal medya hesabından çağrıda bulunarak; “Kıymetli hemşehrilerim, ne yazık ki ilçemizde an itibariyle çok büyük bir yangın meydana gelmektedir. Rüzgarın etkisiyle yangın hızla yayılmaktadır. Siz değerli Baskilli hemşehrilerimize acil yardım çağrısında bulunuyorum. Duyarlı herkesi Baskil Yatılı Bölge okulu yanına bekliyorum’’ dedi.

Öte yandan çıkan yangının ardından Elazığ Valisi Ömer Toraman, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Evren Ve İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel ile birlikte Baskil’e giderek söndürme çalışmalarını yerinde inceledi.

Baskil’de çıkan yangın itfaiye ekiplerince kontrol altına alınarak söndürüldü.

BASKİL ALADİKME KÖYÜNDE ACI BİLANÇO

Baskil’in Aladikme köyünde çıkan yangın faciaya neden olurken, onlarca dönüm arazi ve kayısı ağaçları küle döndü…

Yangın nedeniyle yaralıların da olduğu öğrenilirken, Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Ferhat Evsen, Baskil’e bağlı Aladikme Köyü’nde çıkan yangın ile ilgili sosyal medya hesabından eleştirilerde bulundu…

4 KİŞİ YARALANDI, YÜZLERCE KAYISI AĞACI YANDI

Yangın kayısı bahçelerine sıçradı. Yangında 4 kişi yaralanırken, yüzlerce kayısı ağacı yandı.

Olay Baskil ilçesine bağlı Aladikme köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye, boş bir arazide henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Rüzgarın etkisi ile geniş bir alana yayılan yangın, yüzlerce dönüm kayısı bahçelerine sıçradı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, jandarma ve UMKE ekipleri sevk edildi. Yangından etkilenerek yaralanan 4 kişi olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yangında yüzlerce kayısı ağacı da kül oldu.

BAŞKAN EVSEN’DEN YANGIN TEPKİSİ! 

Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Ferhat Evsen, Baskil’e bağlı Aladikme Köyü’nde çıkan yangın ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu…

Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Ferhat Evsen, Baskil’e bağlı Aladikme Köyü’nde çıkan yangın ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirme de; “Baskil Aladikme Köyü, çiftçinin beş senelik emekleri boşa gitti, hem bu senenin hasadı, hemde önümüzdeki beş sene beklemek zorundalar ki ağaçlar gene yeşersin. Allah c.c. Yaralılara Hayırlı şifalar nasip eylesin. Yangın neden sebep sonuç üç aşamalı hatalar var

Neden Tedaş direklerinde bakım yapılmaması

Sebebi: Direklerdeki arıza sonucu ateşin çıkması

Sonuç: Köylünün beşyüz dönüm Kays’ı bahçesii geç müdahale nedeniyle hasar çıktı.” İfadelerini kullandı.

ELAZIĞ’DA İTFAİYE EKİPLERİ BİR GÜNDE 73 YANGINA MÜDAHALE ETTİ

Elazığ’da dün kent genelinde bir çok yerde yangın çıktı. Kent merkezi, ilçeler ve beldeler olmak üzere bir çok yerde anız, tarla ve arazi yangınları meydana geldi. Bu çerçevede Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü 83 personel ile 73 yangına müdahale etti.

Çıkan yangınlar da 2 itfaiye personeli dumandan etkilenirken, 4 kişi ise yangından etkilenerek yaralandı. Yangınlar da yüzlerce dönem arazi ise yanarak kül oldu.

ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI, BASKİL’DEKİ BÜYÜK YANGINLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Baskil’deki yangını söndürmek için koordineli bir çalışma yürütüldüğün söyledi.

Başkan Şerifoğulları, açıklamasında: “Baskil ilçemizde çıkan yangına itfaiye ekiplerimiz ve diğer kurumlarımızın ekiplerinin koordineli desteğiyle müdahale çalışmalarımız devam ediyor. Şuan söndürme ve kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. Allah yardımcımız olsun.”

FIRAT EDAŞ’TAN AÇIKLAMA!

FIRAT EDAŞ’ın resmi X hesabından yapılan açıklamada, ‘’Sorumluluk sahamızda bulunan Elazığ’ın Baskil ilçesinde başlayan orman yangınının ardından yetkili kurumlardan gelen talimatlar doğrultusunda güvenlik amaçlı yakın bölgelerimizde kontrollü enerji kesintileri gerçekleştirilmektedir’’ ifadelerine yer verildi…

ELAZIĞ VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Elazığ Valiliği, Baskil ilçesine bağlı Aladikme köyünde meydana gelen orman yangınına ilişkin açıklama yaptı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada: “ Baskil ilçesine bağlı Aladikme köyünde kısmen ormanlık alanda meydana gelen yangında Orman bölge müdürlüğüne bağlı ekipler, İl Özel İdaresi ekipleri, Elazığ Belediyesi itfaiye ekipleri, Kovancılar Belediyesi itfaiye ekipleri, 58 Jandarma komandı personeli ve 34 jandarma trafik personeli, 3 ambulans ve 1 UMKE timi ile Emniyet Müdürlüğüne bağlı 2 TOMA ve arazöz ayrıca Malatya ilinden takviye gelen itfaiye ekipleri ile müdahale edilmiştir. Valimiz Doç. Dr. Ömer Toraman, yangın söndürme çalışmalarını yerinde inceleyerek koordine etmiştir. Yangının kontrol altına alınmasına müteakiben soğutma çalışmalarına devam edilmektedir” denildi.

Lütfen Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir