Haziranda 34 Kadın Katledildi !

Haziran 2024’te Kadın Cinayetleri Artış Gösterdi: 34 Kadın Hayatını Kaybetti

Haziran 2024’te erkek şiddeti ülke genelinde artarak korkutucu boyutlara ulaştı. Bianet’in “Erkek Şiddeti Çetelesi”ne göre, Haziran ayında 34 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Bu yılın ilk altı ayında toplam 193 kadın erkekler tarafından katledildi.

HABER:Dilan Tuğba Macit/Faik Akgün 

Şiddetin Boyutları ve Ayrıntıları

– **Kadın Cinayetleri**: Haziran ayında 34 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Bu cinayetlerin 23’ü evde gerçekleşti, 9’u sokak gibi kamuya açık alanlarda işlendi.

– **Şiddet ve Tehditler**: Aynı ay içinde 60 kadına şiddet uygulandı ve erkekler en az 12 kadını öldürmekle tehdit etti.

– **Çocuklara Yönelik Şiddet**: Haziran ayında en az 3 çocuk erkekler tarafından öldürüldü ve 7 çocuk istismar edildi.

– **Seks İşçiliğine Zorlama**: 21 kadın seks işçiliğine zorlandı.

-Şüpheli Ölümler**: 29 kadının ölümü şüpheli olarak kaydedildi.

Cinayetlerin Nedenleri ve Yöntemleri

Kadınlar en çok kocaları veya sevgilileri tarafından öldürüldü. Ölümlerin çoğunda ateşli silahlar kullanıldı (22 vaka), kesici/sert aletlerle öldürme vakaları ise 7 olarak kaydedildi. Diğer yöntemlerle öldürülen kadınların sayısı ise 4 olarak belirlendi.

Bölgesel Dağılım

Kadın cinayetlerinin en çok görüldüğü iller arasında 9 vaka ile İstanbul başı çekerken, 3 vaka ile Antalya ve 2 vaka ile İzmir takip ediyor.

Toplumsal Tepki

Bu veriler, Türkiye’de kadın cinayetlerinin önlenmesi ve kadına yönelik şiddetin son bulması için daha etkin önlemler alınması gerektiğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Kadın hakları savunucuları ve sivil toplum örgütleri, yetkilileri acilen harekete geçmeye çağırıyor.

Kadın cinayetlerinin durdurulması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi için toplumun her kesiminin bilinçlendirilmesi ve gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerektiği vurgulanıyor.

Lütfen Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir