Büyük Skandal: Hayali Üniversite Mağduriyeti!

Eğitim dünyasında büyük bir skandal patlak verdi! 168 ülkede faaliyet gösterdiği ve 4 bine yakın öğrenciye uzaktan eğitim verdiği iddia edilen “Yeni Pazar Üniversitesi”nin aslında hiç var olmadığı ortaya çıktı. Eğitim ücretleri 2 ila 4 bin euro arasında değişen bu sahte üniversiteye kayıt olan binlerce öğrenci, büyük bir mağduriyet yaşıyor.

Diplomalar Sahte Çıktı!
Binlerce euro ödeyerek üniversiteye kayıt yaptıran öğrenciler, ellerindeki diplomaların sahte olduğunu fark edince soluğu mahkemede aldı. İstanbul Anadolu Adliyesi’nde suç duyurusunda bulunan mağdurlar, üniversitenin rektörü olarak görünen A.İ. hakkında devlet kurumlarını ve üniversiteleri taklit eden internet siteleri kurarak sahte diploma dağıtma suçlamasında bulundu.

Rektörün Lise Mezunu Olduğu Ortaya Çıktı!
Soruşturma derinleştikçe skandalın boyutları daha da büyüdü. Arnavutluk, Sırbistan ve Karadağ’da faaliyet gösterdiği iddia edilen üniversitenin rektörü Prof. Dr. A.İ.’nin aslında akademik bir kaydının olmadığı ve lise mezunu olduğu anlaşıldı. Bu durum, sahte üniversitenin güvenilirliğini daha da sarstı.

Mağdurların Mücadelesi
Mağdurlar, sahte diplomalar ve kandırıldıkları paralarla ilgili haklarını aramak için yasal yollara başvurdular. CİMER’e şikayette bulunan ve mahkemeye başvuran öğrenciler, dolandırıcıların adalet önünde hesap vermesini talep ediyor.

Bu olay, eğitim sektöründe sahtekarlıkların ne denli büyük boyutlara ulaşabileceğini gözler önüne serdi. Binlerce öğrencinin hayalleriyle oynayan bu sahte üniversite skandalı, uzun süre gündemde kalacağa benziyor.

Lütfen Paylaş

1 thought on “Büyük Skandal: Hayali Üniversite Mağduriyeti!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir