Elazığ’da Hayvanseverlerin Yasa Tepkisi

Elazığ’da toplanan bir grup hayvansever, TBMM’ye sunulan yasa teklifine tepki gösterdi. TBMM’ye sunulan ve 17 maddeden oluşan yasa teklifi, belediyelere kuduz, bulaşıcı hastalık veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olan hayvanlara ötanazi yapma hakkı veriyor. Hayvanseverler, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanarak bu yasa teklifine karşı tepkilerini dile getirdi.

Hayvanseverler adına konuşan Tuba Hazar, “Dünyaya örnek olan 2004 tarihli Hayvanları Koruma Kanunu’na rağmen, Türkiye’deki 1389 belediyenin 1200’ünde bakımevi ve kısırlaştırma hizmeti bulunmuyor. Bu nedenle hayvanlar aç ve sefil bir yaşam mücadelesi veriyor, çoğalan hayvanlar nedeniyle vatandaşlar şikayetçi oluyor. Belediyeler, bu hayvanları toplarken bir kısmını öldürüyor, geri kalanını ise ormanlara, çöplüklere ve otobanlara bırakıyor” dedi.

Hazar, TBMM’deki sağduyulu siyasilerin bu katliam kanununun geçmesine izin vermeyeceğine inandığını belirterek, “STK’lar ve kamuoyundan gizli hazırlanan bu katliam ve üreme döngüsünü devam ettirecek kanun teklifi geri çekilmelidir” dedi.

 

 

Lütfen Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir