ELAZIĞ’IN GENÇ MUHTARI YUSUF ÖZDAĞ’DAN DEVRİM NİTELİĞİNDE ADIMLAR

 MAHALLENİN SORUNLARINA CESUR ÇÖZÜMLER VE GELECEK VİZYONU

Elazığ’ın genç muhtarı Yusuf Özdağ, gazetemize verdiği demeçte muhtarlıkların önemine ve karşılaştıkları zorluklara değindi. Özdağ, halkın temsilcisi olarak görev yaptıklarını ve mahalle sakinlerinin sorunlarını çözmek için çaba gösterdiklerini vurguladı. Elazığ’ın genç muhtarı Yusuf Özdağ, mahallenin sorunlarına çözüm bulmak ve daha iyi hizmet sunmak amacıyla harekete geçtiğini belirterek gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Özdağ, gençlik enerjisi ve mahalle desteğiyle muhtar seçildikten sonra, asıl mücadelenin başladığını vurguladı. Mahallenin içme suyu sıkıntısından altyapı eksikliklerine kadar pek çok sorunu tespit edip çözüm odaklı çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

ÖZEL HABER:Dilan Tuğba MACİT

İÇME SUYU VE ALTYAPI SORUNLARI ÇÖZÜLÜYOR

Özdağ, Elazığ’ın genel sorunlarından biri olan içme suyu sıkıntısının mahalleyi de mağdur ettiğini ve seçim sonrası hemen çalışmalara başladıklarını söyledi.

Muhtar Özdağ; Elâzığ’ın genel sorunlarından biri olan içme suyu sıkıntısı mahallemizi de mağdur ediyordu. Seçim sonrası hemen çalışmalar başladı ve su sorunumuzun kalmayacağına inanıyorum. Bu konuda ilgili kurumlarla işbirliği yaparak mahallemize kesintisiz ve temiz su temin etmek için gereken adımları attık. Mahallemizin yıllardır süregelen altyapı eksikliği de önemli bir sorundu. Gerekli birimlerle iletişime geçerek bu sorunu çözmek adına çalışmalar başlattık. Kanalizasyon, su hatları ve yağmur suyu drenaj sistemlerinin yenilenmesi ve bakımının yapılması için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte mahallemizdeki altyapı sorunlarının büyük ölçüde çözüleceğine inanıyoruz. Dedi.Su sorununun kısa sürede çözüleceğine inandığını belirten Özdağ, yıllardır süregelen altyapı eksiklikleri için de gerekli birimlerle iletişime geçerek çözüm odaklı çalışmalar başlattıklarını ifade etti. Kanalizasyon, su hatları ve yağmur suyu drenaj sistemlerinin yenilenmesi ve bakımının yapılması için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte mahallemizdeki altyapı sorunlarının büyük ölçüde çözüleceğine inanıyoruz.

GENÇLİK EĞİTİM VE KÜLTÜR MERKEZİ PROJELERİMİZ VAR

Seçim öncesi gençlere ve çocuklara söz verdikleri Gençlik Eğitim ve Kültür Merkezi projesinin hayata geçmesi için çalıştıklarını belirten Özdağ, kemer sıkma politikaları ve tasarruf tedbirleri nedeniyle bazı duraksamalar yaşandığını ancak mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. Yetkili kurumlardan adımlar atılacağına inandığını ve bu projenin ilerleyen süreçlerde hayata geçmesi için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.
Özdağ ;Elâzığ’ın genç muhtarı olarak, seçim öncesi gençlerimize ve çocuklarımıza söz verdiğimiz, hayal ettiğimiz bir projemiz vardı: Gençlik Eğitim ve Kültür Merkezi. Bu projenin hayata geçmesi için gerekli görüşmeleri ve çalışmaları yürütüyoruz. Kemer sıkma politikaları ve tasarruf tedbirleri kapsamında biraz duraksama yaşasak da bu konuda mücadelemizi sürdüreceğiz. Yetkili kurumlardan adımlar atılacağına inanıyoruz ve bu projenin ilerleyen süreçlerde hayata geçmesi için elimizden geleni yapacağız. Gençlerimizin ve çocuklarımızın eğitim, kültürel etkinlikler ve sosyal aktivitelerle dolu bir merkeze kavuşması, onların gelişimine büyük katkı sağlayacaktır.

SAĞLIK PROTOKOLLERİ VE MAHALLE SAKİNLERİNE ÖZEL İNDİRİMLER YAPTIK

Seçim vaatlerinden biri olan mahalle sakinleri ile hastaneler arasında protokol imzalama sözünü yerine getirdiklerini belirten Özdağ, mahalle sakinlerinin Anadolu Hastanesi, Medikal Hospital ve Üniversal Göz’de e-Devlet üzerinden ikametgahlarını göstererek %20 oranında poliklinik hizmetlerinden yararlanabildiklerini ifade etti.
Muhtar Özdağ;Seçim vaatlerimizden bir diğeri de mahalle sakinlerimizle hastaneler arasında bir protokol imzalamaktı. Şu an mahalle sakinlerimiz Anadolu Hastanesi, Medikal Hospital ve Üniversal Göz’de e-Devlet üzerinden ikametgahlarını göstererek %20 oranında poliklinik hizmetlerinden yararlanabiliyorlar. Bu, mahallemizde sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak ve maliyetleri düşürmek adına önemli bir adım oldu. Seçim öncesi tutamayacağımız hiçbir sözü vermedik ve çok şükür verdiğimiz sözleri yavaş yavaş hayata geçirdik. Daha nice projelerimizi de gerçekleştireceğiz.dedi

 WHATSAPP TOPLULUK VE İHBAR HATTI KURDUK

Teknolojinin faydalarından yararlanarak mahalle sakinleri ve esnaf arasında bir köprü kurmayı hedeflediklerini belirten Özdağ, WhatsApp topluluk projesiyle mahalle sakinlerini bir arada tutacaklarını söyledi.
Özdağ ;Hayata geçireceğimiz diğer bir projemiz ise teknoloji faydalarından yararlanarak mahalle sakinlerimiz ve esnafımız arasında bir köprü kurmak. WhatsApp topluluk projesiyle mahalle sakinlerimizi bir arada tutacağız. Esnafımızın her ay belirli bir günü olacak ve indirimli ürünleri veya kampanyaları varsa mahalle sakinlerimiz oturdukları yerden rahatça ulaşabilecekler. Amacımız, mahalle sakinlerimiz ve esnafımız arasındaki bağı güçlendirmek, her iki kesimin bütçesine uygun alışveriş ortamı oluşturmak. Ekonomik katkısı ne kadar büyük olur bilinmez ama bizler yeni nesil anlayışla bu projenin hayata geçmesini sağlayacağız. WhatsApp ihbar hattı topluluğumuz ise mahalle sakinlerinin daha hızlı ulaşması ve sorunları hemen dile getirebilmesi adına hayata geçireceğimiz bir proje olacak. Bu projeyi WhatsApp topluluğu olarak yapmamızın sebebi, kişisel bilgilerin gizli kalmasını sağlamak. Grup olarak kullanmama sebebimiz ise kişisel bilgilerin ön plana çıkmasından kaçınmak.”

ATAŞEHİR SPOR KULÜBÜ: GENÇLERİN ENERJİSİNİ DOĞRU YÖNDE KULLANMA

Özdağ, gençlerin enerjilerini doğru ve sağlıklı bir şekilde harcamaları için önümüzdeki yıl Ataşehir Spor Kulübü’nü kuracaklarını belirtti. Gençleri spora teşvik ederek zararlı yönelimlerden uzak tutmayı ve sağlıklı bireyler olmaları için çabaladıklarını vurguladı.Muhtar Özdağ; “Ataşehir Spor Kulübü: Gençlerin Enerjisini Doğru Yönde Kullanma Gençlerimiz için önümüzdeki yıl Ataşehir Spor Kulübü olarak bir spor kulübümüz olacak. Gençlerimiz hem mahallemiz adına hem de spor faaliyetleri kapsamında enerjilerini doğru ve sağlıklı bir şekilde harcayabilecek. En büyük çalışmalarımızdan biri, gençlerimizi spora teşvik ederek zararlı yönelimlerden uzak tutmak ve sağlıklı bireyler olmaları için çabalamaktır.”

BANKAMATİK VE AYDINLATMA SORUNLARINA ÇÖZÜMLER

Mahallenin yaşadığı bankamatik sorunu için Ziraat Bankası ile gerekli görüşmeleri sağladıklarını ve muhtarlık ofisinin hemen yanında Ziraat Tam bankamatiği kurulacağını belirtti. Bu, mahalle sakinlerimizin bankacılık işlemlerini kolaylaştıracak ve zaman kazandıracaktır. Aydınlatması olmayan birçok sokak ve caddemiz vardı. Bu sorunu minimum seviyeye indirmek için yetkililerle görüştüklerini ve hala görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Bir iki cadde dışında kış aylarına kadar çoğu sorunun çözüleceğine inandığını belirtti. Bu tarihlerin tutmaması halinde gerek muhtar olarak gerek bir gazeteci olarak tekrar görüşmeler sağlayacağını ifade etti.
TEK AMACIMIZ HALKIMIZA HİZMET ETMEK

Özdağ, kısa bir süre içerisinde bu projeleri hayata geçirebildiklerini belirtti. Altyapı sıkıntısı yaşayan vatandaşlar için gerek firmalarla gerek kurumlarla görüşmeler halinde olduklarını, çağrılara olumlu dönüşler aldıklarını ifade etti. Mahalle büyük olduğu için bazı yıpranmalar yaşansa da, gençlik dinamiği ile bu sıkıntıları çözmeye devam edeceklerini vurguladı

Özdağ;”Kısa bir süre içerisinde bu projeleri hayata geçirebildik. Altyapı sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımız için gerek firmalarla gerek kurumlarla görüşmeler halindeyiz. Çağrılarımıza olumlu dönüş yapıyorlar. Mahalle büyük olduğu için yıpranmalar oluyor ama bu bizi çıktığımız yoldan asla geri döndürmez. Buraya bu sıkıntıları bilerek ve gençlik dinamiğimizi kullanarak çözüm bulmaya geldik. Biz bir şeyleri gerçekleştirdikçe vatandaşlarımızın bizden beklentileri daha da artıyor. Ancak, sorunların çözüm merkezi ben değilim, ben bir siyasetçi değilim, ben sadece vatandaş ve yetkililer arasında bir aracıyım. Bazen gücümüz bir yere kadar yetiyor ama şu unutulmamalı: seçim öncesinde de söylediğim gibi, bir muhtarın isterse yapamayacağı bir iş yoktur. Yeter ki sorunları doğru kurumlara doğru şekilde, doğru zamanda iletip bununla sınırlı kalmayıp bir mücadele haline getirsin. Muhtarlar ciddi anlamda arkadaşlarımız olsun, abilerimiz olsun, ciddi bir çaba ve hummalı bir çalışma içerisindedir. Biz bunları dile getirdiğimizde iki farklı bakış açısıyla karşılaşıyoruz. Ya yandaş oluyorsunuz ya da eleştirdiğimiz için cephe alan bir muhtar oluyorsunuz. Bu konuda sitemliyiz. Bizim tek amacımız halkımıza hizmet etmek ve sorunlarını çözmek. Elimizde tüm çabayı bu uğurda harcamak oldu ve olacak.Bir muhtarın isterse yapamayacağı bir iş yoktur. Yeter ki sorunları doğru kurumlara doğru şekilde, doğru zamanda iletip bununla sınırlı kalmayıp bir mücadele haline getirsin,” dedi.

MUHTARLARIN MESAİSİ YOKTUR

Muhtarların mesaisinin akşam bittiği anlayışıyla hareket etmediğini belirten Özdağ, bir muhtarın mesaisinin olmadığını, gece 12’ye kadar sinek ilaçlama aracına bizzat binerek çalışmalara katıldığını ve bunu paylaştığını söyledi. Mahallem için bir mesai saatim yok, gerekirse çöp arabasına da binerim, gerekirse ilaçlama arabasına da binerim, dedi. Mahallemi sokak sokak gezer, çalışmalarını yakından takip ederim. Verilen hiçbir oy hakkına girmem. Amacımız koltukta oturan muhtar değil, çalışan ve azmeden muhtar olmaktır, diye ekledi.

GENÇLERLE VE ÇOCUKLARLA GÜÇLÜ BAĞLARIMIZ VAR

Çocuklar ve gençlerle bağlarının güçlü ve samimi olduğunu belirten Özdağ, çocukların muhtarlık ofisini ziyaret ederek dilekçeler yazdıklarını, sorunlarını ilettiklerini söyledi. Bu güçlü bağın kendilerini gururlandırdığını ve mahallelerinde farkındalık yarattığını vurguladı.Muhtar Özdağ ; Çocuklarımız ve öğrencilerimiz ile bağlarımız güçlü ve samimi. Çocuklarımız bizlere dilekçeler yazıyor, sorunlarını ve sıkıntılarını iletiyor. Okul sonrası ve tatil zamanlarında her fırsatta muhtarlık ofisimizi ziyaret ediyorlar. Sohbet ediyoruz, dersleri ve ödevleri konusunda destek oluyoruz. Çocuklar ve gençlerle bağımızın böyle güçlü olması bizleri gururlandırıyor. Demek ki bir şeyleri değiştirebilmiş ve farkındalık yaratabilmişiz.”

GENÇLERİN TOPLUMA KATKISI VE MÜCADELE RUHU ORTADA
Gençlerin bazı durumları devralması gerektiğini belirten Özdağ, gençlerin topluma katkı sağlamak için mücadele ettiklerini ve bu mücadelenin sonucunda daha iyi bir toplum yaratacaklarına inandığını ifade etti. Gençlerin, mücadele ruhuyla hareket ederek bir şeyleri değiştireceğine inandığını vurguladı.
Özdağ ;”Artık gençlerin bazı durumları devralması kanaatindeyim. Genel olarak gençler bir şey yapamaz, genç muhtar olmaz diye dışarıdan mahallemizden olmayan birçok kişiden tepkiler aldık. Ancak verdiğim bir söz vardı: bir şeyleri düzeltmek ve yapmak için mücadele gerekir. Biz gençlerde de mücadele ruhu var. Eminim ki memleketimizde ve ülkemizde mücadele ruhuyla hareket eden gençlerimiz bir şeyleri değiştirecek ve daha iyiye götürecektir.”dedi

Gazetecilere ve Medyaya Teşekkür

Muhtar Özdağ gazetemize teşekkür ederek, doğru ve cesur kalemlere her zaman ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Özdağ;”Mahallemizin sorunlarını dile getiren, çözüm önerilerini paylaşan ve desteğini esirgemeyen basın mensuplarına teşekkürlerini sundu.
Son olarak, bu yolda yalnız olmadığımızı hissettiren gazetecilere teşekkür etmek istiyorum. Doğru ve cesur kalemler her zaman ihtiyaç duyulan unsurlardır. Mahallemizin sorunlarını dile getiren, çözüm önerilerini paylaşan ve bizi destekleyen basın mensuplarına teşekkürlerimi sunuyorum”.dedi

Lütfen Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir