Elazığ’da Kuaför, Berber ve Güzellik Salonları Hangi Gün Kapalı Olacak?

Ticaret Bakanlığı’nın berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulamasının yürürlüğe girmesiyle birlikte Türkiye Berberler ve Kuaförler Odası, Pazar gününün tatil olması kararını almıştı.

Elazığ’da bir süre uygulanan karar kadın kuaför ve güzellik salonlarının itirazlarının ardından yeniden görüşülerek, değiştirilmesine karar verildi.

Sektör temsilcileri, Elazığ Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nizamettin Türkoğlu başkanlığında yeni bir gün belirlemek üzere toplandı..

Üyelerine seslenen Elazığ Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nizamettin Türkoğlu, yığınla birikmiş sorunları varken, izin gününün konuşulduğunu ve bu konu üzerinden kendisine yüklenildiğini söyledi.

Başkan Türkoğlu, Ben hiçbir zaman taraf olmadım, hiçbir zaman kimsenin yanında olmadım. Efendim işte Pazar Gününü Kuaförler Oda Başkanı Nizamettin Türkoğlu kendi üç beş yandaşı ile karar alıp yaptı. Bu itham beni gerçekten çok üzdü. Burada ki herkes inançlı insanlar. Bir tanesi çıkıp desin ki Nizamettin Türkoğlu beni aramıştır, demiştir ki; oyunu bu taraftan yana kullan söz Allah şahittir ki bugün istifa edeceğim. Ben Türkiye’de ilk olan bir şeyi başardım. Sayın Valime, Ticaret İl Müdürüme şahsım ve odam adına teşekkür etmek istiyorum. Çünkü hiçbir ilde böyle bir karar alınıp bozulmadı. Ben tekrar Vali Bey’e gittim rica ettim, dedim ki; esnaflar şikayet ediyor. CİMER’e gidiyor şikayet, Valiliğe gidiyor şikayet nereye gidiyorsak şikayet. Bugün burada ne karar çıkarsa çıksın inanın ki bu şikayet bitmeyecek” dedi.

Karara itiraz eden sektör temsilcilerinin toplantıya katılım sağlamadığını ifade eden Başkan Türkoğlu, kararın esnafın olduğunu belirterek, sitemli cümlelere yer verdi.

Başkan Türkoğlu, “ Hiçbir şeye müdahil değilim bir tane yönetimim olmak şartıyla hiçbir zaman taraf olmadım. Karar esnafın ama burada olan sayıya bakıyorum demek ki derdi olan bu kadar insan var içimizde. İsterdim ki bu salon tıklım tıklım dolu olsun, herkes fikrini söylesin, herkes çıkıp burada konuşma yapsındı ama perde arkasında çok güzel konuşuyoruz ama yüz yüze bakınca kimse konuşmuyor” dedi.

Konuşmaların ardından oylama yapıldı. Yapılan oylama sonucunda karar yine Pazar gününden yana çıktı.

Lütfen Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir