Turistik Tren Elazığ’a Gelmek İçin Yola Çıktı! Treni Bakan Uraloğlu Uğurladı

Ankara- Tatvan Turistik treni Ankara’da düzenlenen uğurlama töreni ile yola çıktı.

Tatvan treni uğurlama töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, turistik trenin Elazığ ve Sivas’ta turizm destinasyonlarını ziyaret edeceğini kaydetti. Uraloğlu, “Bugün Ankara – Tatvan turistik trenimizin ikincisini düzenliyoruz. Bu vesile ile sizlerle bir araya gelmiş bulunuyoruz. 1200 km bir güzergahı konuşuyoruz. İnşallah bu güzergahta 28 saat sürecek bir yolculuktan bahsediyoruz. Keyifle sürecek bir yolculuktan bahsediyoruz. Bu trenimiz istikametinde Elâzığ’da, dönüş istikametinde Sivas’ta mola vererek oralardaki turistik ve ticari destinasyonlara da katkı sağlayacak” dedi.

Toplamda 1162 KM yol yapacak; gazetecilerin, öğrencilerin, akademisyenlerin ve seyahat sevenlerin içerisinde yer aldığı turistik tren 7 Ağustos günü Elazığ’ın kültürünü ve lezzetlerini keşfetmek için mola verecek.

Ankara ile Tatvan arasında işleyen Turistik Tatvan Treni daha önce 25 Haziran tarihinde Elazığ’a gelerek 3 saatlik bir mola vermişti. Mola süresince Harput’taki tarihi mekan ve müzeleri gezen turistler daha sonrasında Kapalı Çarşı’da yöresel ürünlerden alışveriş yaparak Elazığ’dan trenle ayrılmışlardı.

Lütfen Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir