Elazığ Belediyesi, kent konseyi seçimlerinin iptaline yönelik itirazlarında mahkemeyi yanıltmaya ve skandal usulsüzlüklere imza atmaya devam ediyor. Yerel Yayın Birliği Elazığ Şubesi Derneği, Elazığ 1. İdare Mahkemesi’ne Elazığ Belediyesi’nin sunduğu dilekçenin ilgili kişi tarafından verilmediğini ve dilekçedeki imzanın da sahte olduğunu beyan etti.
Elazığ Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kent konseyi seçimleri gündemden düşmüyor. İkinci kez gerçekleştirilen kent konseyi seçimlerinin mahkemeye taşınmasıyla birlikte, Elazığ Belediyesi’nin mahkemeye sunduğu belgelerde skandal yaratacak sahte belgelerle mahkemeyi yanıltma çabası gündeme bomba gibi düştü. Elazığ Belediyesi’nin 3 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirdiği ilk kent konseyi seçimlerine yapılan itirazı Elazığ 2. İdare Mahkemesi dikkate almış ve Elazığ Belediyesi’nden seçimlerle ilgili belgeler istenmişti.
Elazığ Belediyesi’nin savunmasında, 3 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen kent konseyi seçimlerinin iptalini önlemek ve seçimlerin usulüne göre yapıldığını kanıtlamak amacıyla seçim tutanaklarında değişiklik yaparak gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu ortaya çıktı. Bununla da yetinmeyen Elazığ Belediyesi, savunmasında seçimlerin iptali ihtimalini önlemek için kent konseyi yürütme kurulu tarafından mahkemenin kararını boş çıkartmak amacıyla olağanüstü seçim kararı aldırmıştı.
BAŞVURU, ELAZIĞ BELEDİYESİ’Nİ TELAŞLANDIRDI
İlk seçimlerde şaibelerin gölgesinde kent konseyi başkan ve yürütme kurulu faaliyetlerini sürdürürken, Elazığ Belediyesi’nin 31 Temmuz 2024 tarihinde demokratik ve katılımcı seçimler gerçekleştirildiği yönündeki açıklamalarına rağmen, ikinci kent konseyi seçimlerinin iptali yönündeki müracaatın mahkemece dikkate alınması Elazığ Belediyesi’ni telaşlandırdı. Yerel Yayın Birliği Elazığ Şube Başkanı Ümit Albayrak, Elazığ Şube Başkanı olduğundan dolayı oy kullanacak kişilerden biri olması gerekirken delege olduğu halde usulüne uygun tebligat ile kendisine kent konseyi seçiminin yapılacağı ve oy kullanması gerektiği bildirilmediğini, ayrıca kent konseyi seçim ve gündemine ilişkin de tebligat yapılmadığını beyan ederek, haksız ve hukuka aykırı işlemler nedeniyle başkan adayı olmasının engellendiğini, delege listesinin verilmediğini ve delege seçiminin usulüne uygun yapılmadığını ifade etti. Ayrıca, kanun ve yönetmeliklere aykırı yapılan kent konseyi seçimlerinin hukuka aykırı olduğunu belirterek, seçimlerin iptali yönündeki başvurusunun ardından Elazığ Belediyesi’nin mahkemeye verdiği savunmada da ilk seçimdeki gibi sahte belgelerle skandal usulsüzlüklere imza attığını ortaya çıkardı.
MAHKEMEYE SAHTE İMZA İLE DİLEKÇE SUNDULAR
Elazığ Belediyesi’nin savunmasında, Yerel Yayın Birliği Elazığ Şube Başkanı Ümit Albayrak’ın dava açma ehliyeti olmadığını, Albayrak’ın delege olmak için belediyeye resmi bir müracaatta bulunmadığını, dernek adına yapılan başvuruda yönetim kurulu üyesi bir şahsın 26/07/2024 tarihinde dilekçe vererek usulüne uygun yönetim kurulu ve yetki belgesi olmadığı halde kent konseyi seçiminde dernek adına yetkili kişi olarak oy kullanacağını belirttiğini; bu nedenle delege olmayan Ümit Albayrak’ın dava açma yetkisinin olmadığı gerekçe gösterilerek husumet yönünde mahkemeden reddini istedi.
İŞTE O SAHTE DİLEKÇE VE BELGE…
Yerel Yayın Birliği Derneği, Elazığ Belediyesi’nin mahkemeye sunduğu dilekçede ki Yerel Yayın Birliği Derneği adına belediye evrak kayıtta 18967 numarasıyla geçen evrakın dernek üyesi tarafından verilmediğini ve dilekçede ki imzanın sahte olduğunu beyan etti. Dernek Başkanı Albayrak, mahkemeye sunduğu beyanında belediyenin savunmasında bahsi geçen üyenin, dernek adına 31 Temmuz 2024 seçimlerinde kendisinin temsil edilmesi ve oy kullanılması yönünde dilekçe vermediğini, belediyenin 18967 kayıtlı evrakında ki imzanın da kendisine ait olmadığını, dernek adına imza ve dilekçe veren üyesinin seçim öncesi bir ay Ankara’da olduğunu, seçimlere katılamadığını beyan ederek, mahkemeye dernek üyesinin imzasıyla savunmasını sunmasının skandalı gün yüzüne çıkardığını ifade etti.
SAHTE İMZA VE BELGEYİ BELEDİYEYE KİM TESLİM ETTİ?
Yerel Yayın Birliği tarafından mahkemeye sunulan belgelerden sonra gözler Elazığ Belediyesi’ne çevrildi. Mahkemeye, Yerel Yayın Birliği Derneği adına verilen sahte imzalı dilekçenin evrak kayıtta kimler tarafından verildiği, gerçek olmayan imzayı dilekçeye kimlerin ne amaçla imzaladığı sorularının yanıtı merakla bekleniyor.