AK Partili Belediyelerde İşten Çıkarmalar Olacak Mı?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Kızılcahamam kampında yaptığı açıklamada belediye başkanlarına sert çıktı. Şimşek belediye bütçelerinde personel giderlerinin %30’u geçmemesi gerektiğini ancak mevcut durumda personel giderlerinin bu oranın çok üstünde olduğunu belirtti.Şimşek’in açıklaması sonrasında kamuoyunda ‘AK Partili belediyelerde işten çıkarmalar mı olacak?’ Sorusu sorulmaya başlandı.

HABER:/FAİK AKGÜN – DİLAN TUĞBA MACİT

Şimşek’ten AK Partili Belediyelere İstihdam Bürosu Olmuşsunuz Eleştirisi

AK Parti tarafından düzenlenen Kızılcahamam kampında belediye başkanlarına hitap eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek belediye başkanlarını eleştirdi.

Türkiye Gazetesi’nin kamuoyu ile paylaştığı habere göre Şimşek eleştirilerini şu şekilde ifade etti;

“Bakın bu kamu tasarrufları bizi bağlamaz falan diye düşünmeyin. Bakanlığımız denetim yapacak ve ilgili harcama sorumlusu çok ciddi müeyyideler ile karşı karşıya kalabilecek. Kamuda tasarruf tedbirleri belediyeleri yüzde 100 bağlamaktadır. Sizin mali durumunuz iyi gözükmüyor. Kendi merkezi bütçemiz ile ilgili durumu anlattım. Ama gelgelelim sizin durumunuz merkezi hükümetten çok çok daha kötü. Belediyelerin yıllık personel giderleri bütçe gelirlerinin yüzde 30’unu aşamaz. Hiçbiriniz kanuna uymuyorsunuz. İstihdam bürosuna dönüşmüşsünüz. Mevcut mali kurallara uyun. Borç ve personel konusunda uymamışsınız” ifadelerini kullandı.

Lütfen Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir