Kadın Platformu: “Kadın Cinayetleri Artarak Devam Ediyor”

Elazığ Kadın Platformu Üyeleri kadın cinayetlerine dikkat çekmek için bir araya geldi. Elazığ Kadın Platformu adına açıklama yapan Betül Oğuz, Elazığ’da kadın cinayetlerinin artarak devam ettiğini söyledi.

Elazığ Kadın Platformu üyeleri, kadına yönelik şiddet ve cinayetler olaylarına dikkat çekmek için bir araya geldi.

Elazığ Kadın Platformu adına açıklama yapan Betül Oğuz, platform olarak kadın cinayetlerine sessiz kalmayacaklarını söyledi. Oğuz, “Eski eşi tarafından öldürülen Yüsra Binnaz Çimtay, erkek arkadaşı tarafından öldürülen Selen Akpolat ve yine erkek arkadaşı tarafından öldürülen Rukiye Yel için toplanmış bulunmaktayız. Rukiye’nin ölüm haberini ne yazık ki buraya gelirken öğrendik. Rukiye, erkek arkadaşı taraından ateş edilerek öldürüldü. Yüsra Binnaz Çimtay evli olduğu süre zarfında türlü psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldı. Bu şiddetlere dayanamayıp boşanma kararı aldı ve boşandı. Eski eşi boşandıkları sürede sürekli tehdit ediyordu, ‘seni öldürürüm, ceza almam’ gibi söylemlerle. Bir buçuk yaşındaki çocuğunu göstermek bahanesiyle Yüsra’yı eve çağırıp 13 öldürücü bıçak darbesiyle öldürdü. Selen Akpolat, erkek arkadaşı tarafından ateş edilerek öldürüldü. Kadın cinayetlerine susmayacağız, failler cezasız kalmayacak” dedi.

Betül Oğuz, Elâzığ’da kadın cinayetlerinin artarak devam ettiğini kaydetti. Oğuz, “Elazığ’da 2010 yılından bu yana 31 kadın öldürülmüştür. Bu istatistiklerine göre Elazığ ili özelinde de kadın cinayetleri artarak devam etmiştir” dedi.

 

Lütfen Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir