RUH SİNİR BU RAPORU NASIL VERDİ?!

Vicdanınız Rahat Mı!

Geçtiğimiz Çarşamba Bingöl’de 4 kişiyi katleden 5 kişiyi de yaralayan ruh hastası katile Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin olaydan 20 gün önce yatırarak tedaviye gerek yoktur raporu verdiği ortaya çıktı. Yaşanan bu katliam akıllara insan hayatını kurtarmakla görevli olan hekimlerin verdikleri karar dolayısıyla vicdani bir muhasebe yapıp yapmadıklarını getirdi.

Özel Haber: Faik Akgün

Geçtiğimiz Çarşamba günü Bingöl’de Emir Can Zazaoğlu tarafından bıçaklanan 9 kişi bıçaklanmış, 4 kişi hayatını kaybetmişti. Olayın ardından yakalanan Emir Can Zazaoğlu’nun ruh hastası olduğu açıklanmıştı. Olayın ardından Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları tarafından verilen rapor ortaya çıktı. Ortaya çıkan rapor katilin rahatça dolaşmasına olanak tanıdığını ortaya koydu.

AİLE ELAZIĞ RUH VE SİNİR HASTALIKLARI HASTANESİ’NDE GÖZETİM ALTINA ALINSIN DİYE MAHKEMEYE BAŞVURMUŞ

Emir Can Zazaoğlu’nun insanlara zarar vermesinden korkan baba Mehmet Zazaoğlu’nun Bingöl Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurduğu ortaya çıktı. Baba Zazaoğlu 28/11/ 2023 tarihinde oğlunun gözetim altına alınmasını istediği ilgili dilekçede; “ Emir Can Zazaoğlu’nun psikolojik sorunları bulunmaktadır. Bu sebeple de evdeki eşyalara zarar vermektedir. Bu durumdan dolayı 12 yaşındaki kızım korkmaktadır ve psikolojik olarak kötü etkilenmektedir. Ben oğlum olan Emir Can Zazaoğlu’nun Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde gözlem altına alınarak tedavi edilmesini arz ve talep ederim” ifadelerine yer vermiş.

ELAZIĞ RUH VE SİNİR HASTALIKLARI HASTANESİ’NDEN OLAYDAN 20 GÜN ÖNCE YATARAK TEDAVİYE GEREK YOKTUR RAPORU

Baba Mehmet Zazaoğlu’nun açtığı tedavi amaçlı kişisel koruma davasının son duruşmasının olaydan 20 gün önce 5 Temmuz da görüldüğü ve mahkemenin karara bağlandığı ortaya çıktı. Alınan kararın belirleyicisi ise Emir Can Zazaoğlu’nun mahkeme kararı ile sevk edildiği Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin 202 474 153 936 905 b092c numaralı yatırarak tedaviye gerek yoktur raporu olmuş. Bingöl Sulh Hukuk Mahkemesi Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden gelen rapor ile birlikte; baba Mehmet Zazaoğlu’nun tedavi için Elazığ Ruh ve Sinir Hastanesi’nde gözetim altında tutulsun talebini red ederek , Emir Can Zazaoğlu’nun tedavi amacıyla özgürlüğünün kısıtlanmasını red ediyor. Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin yatırarak tedavi edilmesine gerek görmediği Emir Can Zazaoğlu bu kararın üstünden 20 gün geçtikten sonra Bingöl’de 4 kişiyi öldürüp 5 kişiyi de yaralıyor.

ELAZIĞ VE BÖLGEDE KAÇ KİŞİYE BU ŞEKİLDE RAPOR VERİLDİ!

Verdiği rapor ile 4 kişiyi öldüren 5 kişiyi de yaralayan Emir Can Zazaoğlu’nun serbestçe dolaşmasını sağlayan Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin raporları akıllara kaç kişiye bu denli rapor verildiği sorusunu getirdi. Elazığ özelinde adeta sokakları mesken tutan ve zaman zaman da insanları rahatsız eden ruh hastası olduğu her halinden belli olan kişilerin sayısının her geçen gün artış gösteriyor olması da bu kişiler neden hastanede tedavi edilmiyor sorusunun sorulmasına neden oluyor

SORUMLULAR HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILACAK MI!

Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne, bölgesinde ruh ve sinir hastalıkları alanında tek hastane olması dolayısıyla birçok şehirden hasta veya tutuklular sevk ediliyor. Verdiği rapor ile 4 kişi öldürüp 5 kişiyi de yaralayan bir katilin serbestçe dolaşmasına neden olan Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile ilgili kamuoyunda yükselen talep sorumlular ile ilgili soruşturma açılması yönünde… Kamuoyundan yükselen sorumlular hakkında soruşturma açılsın talebi Elazığ’daki mülki idare amirleri ve Sağlık Bakanlığı tarafından nasıl karşılanacağı merak konusu olurken Siyasi Nabız Gazetesi olarak konun takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Lütfen Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir