Özgür Özel Gürsel Erol’un Çevirdiği Kongre Dolabını Mı Açıkladı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in tüzük kurultayı dolayısıyla düzenlenen il danışma kurulu toplantısında yaptığı açıklama deprem etkisi yarattı.

Haber:Dilan Tuğba MACİT 

Özel, Kemal Kılıçdaroğlu döneminde birçok il baş

kanı ve üst kurul delegesinin oy kullanmasını ve aday olmasını engellemek için disipline verildiğini açıkladı.

 Özel Dönemin Elazığ İl Başkanı Kaplan ve Çok Sayıda Delegenin Oy Hakkının Gasp Edildiğini Açıkladı

CHP Genel Başkanı Özel’in; seçilmemeleri ve oy kullanmamaları için dönemin yöneticileri tarafından çok sayıda il başkanı ve kongre delegesinin kasıtlı olarak disipline sevk edildiğini açıkladığı iller arasında Elazığ’ında adına yer verdi.

KAPLAN ADAY OLMAMIŞ ÇOK SAYIDA DELEGE OY KULLANAMAMIŞ EROL’UN ADAYI DURAN İL BAŞKANI OLMUŞTU

Özel’in dikkat çektiği dönem Elazığ CHP İl Örgütü ‘nde şok etkisi yaratmıştı. Dönemin il başkanı Zeki Kaplan görevden alınmış ve çok sayıda il delegesi ile birlikte disipline verilmişti. Disiplin sürecinin ardından yapılan il kongresinde disipline verildikleri için dönemin il başkanı Zeki Kaplan yeniden aday olmamış ve disipline verilen diğer üyeler ile birlikte oy hakkı gasp edilmişti. Elliden fazla delegenin oy kullanamadığı il kongresini CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un adayı olan Çağlar Duran kazanmıştı. Bu durum şehir genelinde ve özellikle CHPlile arasında şaibeli seçim olarak anılmıştı. Özel yaptığı açıklama ile adeta şaibe söylemlerinin doğru olduğunu ifade etti.

” Gürsel Erol’un Çevirdiği Dolapları Özel Açıkladı”

Özel’in, açıklamaları sonrasında değerlendirmelerde bulunan dönemin disipline sevk edilen çok sayıda CHP Elazığ il delegesi kendilerine kumpas kurulduğunu ifade ettiler.

Delegeler yaşanan süreci şu şekilde anlattılar; ” Gürsel Erol’un dayatmalarını kabul etmediğimiz için Gürsel Erol dönemin genel sekreteri ile iş birliği yaparak haksız bir şekilde hepimizi ve il başkanımız Zeki Kaplan’nı disipline sevk ettirdi. Disipline sevk edildiğimiz için il kongresinde oy kullanamadık. Kongrede oy hakkımız gasp edildiği için Gürsel Erol’un adayı olan Çağlar Duran il başkanı seçildi. Genel başkanımız Özgür Özel yaptığı açıklama ile Gürsel Erol’un çevirdiği kongre dolabını açıkladı. Genel başkanımıza haksızlığa uğradığımızı açıkladığı için teşekkür ediyoruz”

 Özel Deprem Yaratan Açıklamasında Ne Dedi

Özel adeta Kemal Kılıçdaroğlu döneminde parti içindeki haksızlıklara aynatutuğu açıklamada şu ifadelere yer verdi; ” Neymiş iki il başkanı ve bir il delegesi değişimci olmadıkları için görevden alınmış. İki il başkanından birisi Hakkari il başkanı yakını AK Parti’den aday olduğu için kendisi çekilip AK Parti adayına oy verdiği için görevden alındı. Diğeri partinin seçilmiş genel başkanına sövdüğü için görevden alındı. Ankara delegesi ise Nallıhan seçimini kazanmayalım diye çalıştığı için görevden alındı. Aksini iddia eden varsa çıksın konuşsun.

Bu arkadaşların değişimci olmadıkları için görevden alındığını iddia eden arkadaşların döneminde Van ve Elazığ’da il disiplin kurulları doğal delegelikleri düşsün diye disipline sevk edilmişler. İli almış, ilçeyi almış, görevden alabileceği herkesi görevden almış. Doğal delege olan il disiplin kurullarını dahi görevden alan o arkadaş şimdi çıkıp bana üç delege değişimci olmadıkları için disipline verildi diyor. Geçmişte Kayseri’de merkez ilçeyi seçime sokmayayım ki ili kazanalım, İstanbul il seçiminde Fatih’i seçime sokmayalım ki İstanbul il seçimini kazanalım deyip iş yapanların şimdi enfesiyon yarattıklarını görüyorum.

Lütfen Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir