Başkan Toraman’dan Bayram Trafiği İçin Hayati Uyarılar

Okulların tatil olması ve bayram tatilinin de gelmesiyle Türkiye genelinde şehirlerarasında bir trafik akışı olması bekleniyor. Elâzığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kurban bayramına az bir süre kala okulların da tatil olmasıyla Türkiye genelinde şehirlerarası trafiğinde yoğunluk yaşanması bekleniyor.

Vatandaşlar da 9 günlük bayram tatilini ve okulların tatil olmasını fırsat bilerek tatil planlarını yaptı.

Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman bir açıklama yaparak sürücüleri uyardı.

Şehir dışına gidecek olan vatandaşların araçlarının bakımını yapmalarının önemli olduğunu vurgulayan Toraman; kazaya sebebiyet verilmemesi için kurallara uyulması noktasında dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi. Toraman, “Şehir dışına çıkacak vatandaşlarımız araç bakım ve onarımlarını yaparak yola çıkmalarını, trafik akışının hafiflemesi, yollarda araçların daha kalabalık olmaması için toplu taşımaları tercih etmesini talep ediyoruz. Bayram tatili sürecinde kazaya en çok sebep veren aşırı hızdan kaçınılmalı. Hiçbir bahaneye sığınmadan emniyet kemerleri takılmalı, cep telefonlarıyla oynanılmamalı. Kör noktalara daha dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle gece yolculuk yapan vatandaşlarımız sabah güneşi doğuşuna yakın vücutta artan uyku isteğinden dolayı araçlarını müsait bir yere herhangi dinlenebileceği bir yere çekip enazından yarım saatte olsa istirahatlerini yapmış olsalar kazaların önüne geçmiş oluruz” dedi.

Lütfen Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir