Albayrak ve Havabulut esnafı Sivaslılardan kurtardı

Gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulunan Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak, Elektronikçiler Fotoğrafçılar ve Saatçiler Esnaf Oda Başkanı Mehmet Havabulut ile birlikte Sivas da bulunan derneğin Elâzığ esnafını zora sokan büyük bir skandalı ortaya çıkardı. Albayrak, “Esnafımız, sağlık müdürlüğü ve SSK’dan ruhsat alamıyor. Bu durumu araştırdığımızda, Sivas’ta 3-4 yaşlı adamın kurduğu bir derneğin esnafımızı zorla üye yapmaya çalıştığını tespit ettik. Üye olmadan iş yapamayacaklarını söylüyorlar ve yıllık 2.000 TL aidat talep ediyorlar,” diyerek büyük bir yolsuzluğu ifşa etti.

ÖZEL HABER:DİLAN TUĞBA MACİT/ FAİK AKGÜN

Albayrak, “Sivas’tan gelen bir dernek, Elazığlı esnafımızı zorla üye yaparak yıllık 2.000 TL aidat talep ediyor ve üye olmadan ruhsat verilmeyeceğini söylüyor. Bu kabul edilemez bir zorbalık!” diyerek tepkisini dile getirdi.

“Sivaslı Dernekten Esnafımıza Zorbalık!”

Albayrak, esnafın karşılaştığı bu zorbalığın detaylarını şu sözlerle anlattı: “Esnafımız, sağlık müdürlüğü ve SGK’dan ruhsat alamadıklarını belirttiler. Durumu başkanımız Havabulut ile araştırdığımızda, Sivas’ta 3-4 yaşlı adamın kurduğu bir derneğin esnafımızı zorla üye yapmaya çalıştığını ve yıllık 2.000 TL aidat talep ettiğini tespit ettik. Üye olmadan iş yapamayacaklarını söylediklerinde, esnafımız büyük bir şok yaşadı.”

“100 Bin TL’nin Dışarıya Çıkmasını Engelledik!”

Başkan Albayrak, Havabulut ile birlikte  bu durumu sağlık müdürlüğü ve SGK yetkilileri ile görüştüklerini ve esnafın artık derneğe üye olmadan ruhsat işlemlerini halledebildiğini belirtti. “Bu girişim sayesinde yaklaşık 100 bin TL’nin dışarıya çıkmasını engelledik. Esnafımız artık derneğe üye olmadan ruhsat işlemlerini halledebiliyor ve paraları dışarıya gitmiyor,” dedi.

Konuyla ilgili olarak “Her daim esnafımızın yanındayız” diyen başkan Mehmet Havabulut şu açıklamayı yaptı ;

“HER DAİM ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ”

Başkan Hakan Albayrak ve Başkan Mehmet Havabulut öncülüğünde o yapılan görüşmelerde optisyenlerle bir araya gelerek bu durumu engellediklerini açıkladı.

Havabulut; Sivas’ta kurulan Optisyenler Birliği, bölgeye hizmet etmek amacıyla oluşturulduğunu iddia etmesine rağmen, küçük bir mevzuat boşluğundan faydalanarak optisyenlik yapan esnafları birliklerine kayıt ettirip aidat toplamaktadır. Birlik, aidatlarını ödemeyenlerin SGK hasta giriş ekranlarını kapatmakla tehdit ederken, bu birliğe kayıt olmayanların ruhsat alamayacağını belirterek esnafları korkutmaktadır.

Sağlık İl Müdürlüğü ve SGK İl Müdürlüğü, sadece esnaf ve sanatkarları muhatap aldıklarını ve Elazığ esnafından keyfi bir muamele ile para alınmasına izin vermeyeceklerini belirtti.Havabulut, “Optisyenlik Birliği adı altında kimse Elazığ’daki optik esnafından keyfi bir aidat toplayamaz. Buna izin vermedik ve vermeyeceğiz” dedi.

Lütfen Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir