Elazığ’da Belediyenin Baştan Savma Kaldırım Çalışması Felakete Yol Açtı

Elazığ’da Belediyenin Baştan Savma Kaldırım Çalışması Felakete Yol Açtı: Evleri Su Bastı, Vatandaşlar Perişan

Elazığ’da belediyenin yetersiz ve özensiz kaldırım çalışmaları, yoğun yağış sonrası tam anlamıyla bir felakete dönüştü. Alt yapı eksikliklerinin yanı sıra kaldırım çalışmalarının da baştan savma yapılması, kenti adeta su altında bıraktı. Evleri su basan vatandaşlar, büyük maddi ve manevi zarara uğradı.

Alt Yapı Eksikliği ve Kaldırım Sorunları Krizi Büyüttü

Belediyenin alt yapı yetersizlikleri yetmezmiş gibi, kaldırım çalışmalarının da gelişigüzel ve plansız yapılması, yağış sonrası su baskınlarını kaçınılmaz hale getirdi. Özellikle suyun tahliyesini engelleyen hatalı kaldırım düzenlemeleri, sokakları göle çevirdi.Evlerini Su Basan Vatandaşlar MağdurYoğun yağışın ardından evleri su basan Elazığlılar, neye uğradıklarını şaşırdı. Ev ve iş yerlerine dolan su, eşyaların zarar görmesine ve büyük maddi kayıplara neden oldu. Ayrıca, yaşanan felaketin psikolojik etkileri de halkı derinden sarstı.

Belediyeye Tepki: ‘Özensiz Çalışmalar Yüzünden Mağduruz’

Rızaiye mahallesi nur apartmanında ve çevre de Mağdur olan vatandaşlar, belediyeye karşı öfke dolu. Alt yapı ve kaldırım çalışmalarının özensiz ve plansız yapılması nedeniyle her yağışta benzer sorunlarla karşılaştıklarını belirten halk, yetkililerin ihmalkârlığından şikayetçi.

Vatandaşlar 20 gün önce felaket yaşanacağını Belediyeye Bildirmiş

Rızaiye Mahalesi Saygın Sokak Nur Apartmanı sakinleri çöken kaldırımı 20 gün önce belediye bildirdiklerini ancak belediye yetkililerinin vurdunduymaz davrandığını belirttiler

Lütfen Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir