FÜ Rektörlüğünden Açıklama

Gazetemizin 8 Temmuz 2024 tarihli 3. Sayısında yer alan manşet haberimizle ilgili olarak Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından bir açıklama yayımlandı.

Açıklamada; Söz konusu ihalenin ve dava konusu olan malzemelerin teslim alınıp kayıtlara geçirilmesi sürecini kapsayan tarihlerde üniversite mevcut Rektörü, Rektör Yardımcıları ve Hastane Yönetiminin görevde olmadığı ve konunun daha önceki dönemlerle alakalı bir ihaleyle ilgili olduğu,  yerel mahkeme süreçlerinin tamamlandığı ve mahkeme kararlarının uygulandığı bildirildi.

Açıklamada; “Gazetenizin 8 Temmuz 2024 tarihli sayısında Üniversitemizi ve Rektörlüğümüzü zan altında bırakan bir habere yer verilmiştir.

Gazete haberinde geçen bahse konu malzemeler, Fırat Üniversitesi Hastanesi Merkez Laboratuvarı tarafından 24.01.2018 tarihinde yapılan ve sözleşme süresi 36 ay olan ihalenin teknik şartnamesinde belirtilen bazı malzemeler ile ilgilidir. 16.02.2021 tarihinde sözleşmesinin bitmesi akabinde ilgili firma malzemelerinin iadesini talep etmiştir.

Talep edilen malzemelerle ilgili ihtilaf çıkması üzerine konu yargıya taşınmış, Elazığ 5. Asliye Hukuk Mahkemesi ve Elazığ 6. Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde açılan dava sonucu verilen kararların gerekleri kamu zararına sebebiyet verilmeden yerine getirilmiş olup, malzemeler ilgili firmaya teslim edilmiştir. Yargılama süreci İstinaf aşamasında devam etmektedir.

Söz konusu ihalenin ve dava konusu olan malzemelerin teslim alınıp kayıtlara geçirilmesi sürecini kapsayan tarihlerde üniversitemiz mevcut Rektörü, Rektör Yardımcıları ve Hastane Yönetimi görevde değildir. Konuyla ilgili yerel mahkeme süreçleri tamamlanmış ve mahkeme kararları uygulanmıştır” denildi.

Ayrıca Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, üniversitenin düşürülmüş olduğu bu durum nedeniyle   sorumlular hakkında soruşturmalarında açıldığı ve sürecin devam ettiği ise gelen bilgiler arasında.

 

 

 

 

Lütfen Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir