Yapı Denetim Firması Yetkilisi, Denetim İçin Gittiği Şantiyede Darp Edildi

 

Elazığ’da bir yapı denetim firması yetkilisinin denetim için gittiği şantiyede darp edildiği ifade edildi. Yapı Denetim Kuruluşları Derneği Elazığ Şubesi tarafından yapılan açıklamada benzer durumların önüne geçilmesi için önlem alınması ve gerekli düzenlemelerin yapılması talep edildi.

21 Ağustos Çarşamba günü bir yapı denetim Firmasının Yetkilisi İnşaat Mühendisi Nihat Kaya’nın yapımı devam eden inşaatın denetimi için gittiği şantiyede saldırıya uğradığı ifade edildi.

Yapı Denetimler Birliği Elazığ Şubesi’ne kayıtlı Yapı Denetim Firmaları ortak bir açıklama yaparak yaşanan saldırıyı kınadı.

Sanaç, “İnşaat mühendisi Nihat Kaya’nın uğramış olduğu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. 2020 ve 2023 depremlerinde ilimizde hiçbir can kaybı yaşanmamış. Yapı denetimli binalarda hiçbir hasar tespit edilmemiştir. Bu durum Çevre Şehircilik Bakanlığından almış olduğumuz yetkiyle yapıların denetim hizmetini yapmakta olan biz yapı denetim firmalarının görevini doğru yapıp yapmadığının göstergesidir” dedi.

Yapı Denetim Kuruluşları Derneği Elazığ Şubesi Basın Sözcüsü, Mimar Kazım Sanaç, ilerleyen süreçte yaşanacak benzer durumların önene geçilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep ederek, “Arkadaşımıza atılan bu yumruğu tüm yapı denetim firmaları olarak üstümüze alıyoruz. Gelecekte bu kontrolsüz öfkenin şiddetini belirlemenin mümkün olmayacağı düşüncesiyle bir arkadaşımızın belki de hayatını kaybetmesinin önüne geçilebilmesi için bize yasalarla sorumluluk vermiş olan kanun koruyucu kurumlardan gerekli düzenlemeleri ya da cezaları devreye sokmasını arz ve talep ediyoruz. Unutulmamalıdır ki biz yapı sektörü çalışanları kamunun can ve mal kaybını önlemek adına bu görevi yapmaktayız” dedi.

 

 

 

Lütfen Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir