İYİ Parti’den kadına şiddete karşı güçlü destek: derneğe anlamlı ziyaret

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Habip Yaşar ve yönetimi Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Derneği’ni ziyaret etti.

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Habip Yaşar, ziyaretlerini sürdürüyor.

Bu çerçevede Başkan Yaşar, İYİ PARTİ Merkez ilçe Başkanı Akif Sıtkı Esen, Kadın Politikaları Başkanı Gülsema Karakoçan ve il yöneticileri ile beraber Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Derneği’ni ziyaret etti.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Derneği Başkanı Gülnar Karagöl ile bir araya gelen İYİ Parti heyeti, dernek çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Habip Yaşar; Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Derneği Başkanı Sayın Gülnar KARAGÖL ‘ü ziyaret ettik. Gösterdikleri nazik misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Gösterdikleri nazik misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Türklerde kadının temel özelliği analık ve kahramanlık olarak bilinir. En kutsal haklardan biri ana hakkıdır. Türk toplumu Devlet yönetiminde hakan ve hatun olarak yer almaktadır. Kadın evin sahibi, tolumun temelidir. Allah katında her kes eşittir. Eksik ve kusurlu görülemez. Toplumun ilerlemesinde kadının rolü büyüktür. Toplumun temeli ailedir. İyi yetişen bireyler mutlu toplum oluşturur. Bu sebeple kadına yapılan her türlü baskı, şiddet ve cinayet asla kabul edilemez. Dini, hukuki vicdanı hiç bir gerekçesi olamaz. Kadının kendini özgürce ifade etmesini, can güvenliğinin sağlanmasını sosyal, kültürel ve siyasi hayat katılmasını, toplumun şerefli bireyi olmasını gönülden arzuluyoruz. M.KEMAL ATATÜRK’ÜN ifadesiyle “Türk kadını yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” diyerek 1934 te seçme ve seçilme hakkını vererek sosyal ve siyasi haklar vererek özgüven kazandırarak fırsat eşitliğinde faydalanmanın yolunu açmıştır. Cumhuriyetin kazanımlarıyla medeniyete giden yol ün taşları böylece döşenmiştir” dedi.

 

 

Lütfen Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir