Elazığın genç dedesi ;Muharrem Ayı’nda büyük kusur !

ELAZIĞ YILDIZ BAĞLARI CEM VE KÜLTÜR VAKFI’NIN GENÇ DEDESİ UĞUR DEDE, GAZETEMİZE ÇARPICI AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Elazığ’da Ayrımcılık ve Ötekileştirme İddiaları

Elazığ’da yerel bir gazetenin yayımladığı “Elazığ Hangi Mezhep?” başlıklı haber, şehrin halklarını ötekileştirdiği ve ayrımcılığa uğrattığı gerekçesiyle büyük tepki topladı. Haberde, Elazığ’ın yalnızca belirli bir mezhebe bağlı olduğu iddia edilerek, diğer inançlar yok sayıldı. Bu durum, Elazığ’ın çok kültürlü ve çok inançlı yapısına zarar verirken, şehirdeki birlik ve beraberliği de tehdit etti. Elazığ Yıldız Bağları Cem ve Kültür Vakfı’nın genç dedesi Uğur Dede, bu ayrıştırıcı habere yönelik sitemlerini dile getirerek, şehrin gerçek yüzünü ve halkının bir arada yaşama arzusunu vurguladı.

özel haber : Dilan Tuğba MACİT

Birlik ve Beraberlik İçin Sitem

Uğur Dede, haberin Elazığ’ın yalnızca Sünni ve Hanefi mezhebine mensup insanlardan oluştuğunu ima eden içeriğine sert tepki gösterdi. “İnsanı insandan ayırmadan, kimliğini, rengini, siyasi görüşünü bir kenara bırakarak ‘can’ diye seslenen bir inancın mensubu ve hizmetkarı olarak, üzüntü içinde okuduğum bu haber hakkında konuşma gereği duydum,” dedi.

Elazığ, Tüm İnançları Kucaklar

Asırlardır birlikte yaşadıkları, ekmeklerini bölüştükleri, aynı düğünde sevindikleri ve aynı taziyede hüzünlendikleri tüm kardeşlerinin affına sığınarak konuyu açıklayan Uğur Dede, “Harput, Ma’mûretü’l-Azîz, El-Azîz ve son haliyle Elazığ şehri, geçmişte olduğu gibi bugün de Alevi ve Sünni, Kürt ve Türk, Hanefi ve Şafi, inanan ve inanmayan gibi ayrılıklara ev sahipliği yapmamış ve yapmayacaktır,” ifadelerini kullandı.

Mezhep Ayrımı Allah’a Saygısızlıktır

Bu tür ayrıştırıcı haberlerin yalnızca farklı inançları incitmekle kalmayıp, Sünni kardeşlerimizi de rencide ettiğini belirten Uğur Dede, “Hatta bu, bizi yaratan, ruhumuza ruhundan ruh üfleyen Cenab-ı Allah’ın ilmine ve adaletine saygısızlıktır. Allah, tek bir inanç, tek bir fikir sahibi olmamızı isteseydi buna gücü yeterdi ve hepimizi birbirimize benzer yaratırdı,” diye konuştu.

Muharrem Ayı’nda Büyük Kusur

Özellikle Muharrem Ayı’nda böyle bir haberin yapılmasının büyük bir kusur olduğunu vurgulayan Uğur Dede, “Allah’ın rızasını, Peygamberin şefaatini umarak oruç tutan, Hz. Hüseyin ve beraberindekilerin acısını bugün olmuş gibi yüreğinden hisseden bir toplumu bu kadim şehirde yok saymak büyük bir kusurdur,” dedi.

Mezhepcilik Birlik ve Beraberliğe Zarar Verir

Cenab-ı Allah’ın En’âm Suresi 159. Ayet ile ayrılmanın ve bölünmenin yanlış olduğunu bildirdiğini hatırlatan Uğur Dede, mezhepcilik, ırkçılık ve partizanlığın sadece birlik ve beraberliğimize zarar verdiğini belirtti.

Aşık Daimi’nin Dizeleri ile Birlik Mesajı

Sözlerini Aşık Daimi’nin dizeleriyle sonlandıran Uğur Dede, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti:

“Göremiyor isem gerçek varlığı,
Alevi isem Sünni isem ne çıkar.
Sanat edinmişsem sahtakarlığı,
Alevi isem, Sünni isem ne çıkar.

İnsanlık giderken hep ileriye,
İnadına bizler kaldık geriye.
Gelmedikçe cehaletten beriye,
Alevi isem Sünni isem ne çıkar.

Hidayetim, kemaletim olmazsa,
Marifet suyundan kabım dolmazsa,
Benden insanlığa eser kalmazsa,
Alevi isem Sünni isem ne çıkar.

Gayet günahlı isem, gayet zorbalı,
Gündüz tesbihliysem, gece kavgalı,
Olmadıkça insanlığa faydalı,
Alevi isem Sünni isem ne çıkar.

Daimi’yem nefse galip olmazsam,
İlme, fazilete talip olmazsam,
Ele dile bele sahip olmazsam,
Alevi isem Sünni isem ne çıkar.

Lütfen Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir