Fırat Canbay’dan Tüketicilere Çağrı: “Gerçek Bal İçin Yerel Üreticileri Destekleyin”

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, “Süz Balını Dinlensin Tadı Dilden Dile Dillensin” projesi kapsamında arıcılara önemli bir destek sağladı. Proje ile düzenlenen programda 110 arı üreticisine bal süzme makinesi ve 110 üreticiye ise ısıtma bal dinlendirme tankı dağıtıldı.

Elazığ Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fırat Canbay, Elazığ’da yıllık ortalama 750 ila 1000 ton arasında bal üretimi gerçekleştirildiğini belirtti. Canbay, üreticilerin gıda güvenliğine uygun ürünler üretmesinin ve tüketicilerin taklit ürünlerden kaçınmasının önemine vurgu yaparak, “Elazığ’da yaklaşık 1200 birliğimize kayıtlı, toplamda ise yaklaşık 2000 arı üreticimiz var. Küçük aile işletmeleri bu noktada eksik kalmışlardır. Biz de Elazığ İl Tarım Müdürlüğü ile beraber DAP iradesine 2023 yılında başvuru gerçekleştirdik. Bu kapsamda 110 arı yetiştiricimize bal süzme makinesi ve 110 arı yetiştiricimize de ısıtmalı bal dinlenme tankı dağıtılacak. Gıda güvenliği önemli bir mesele. Biz üreticiler olarak taklidin her zaman karşısında olduk” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Sadettin Taşkesen, projenin Elazığ’da coğrafi işaret tescil belgesi alan geven balının üretimine de katkı sağlayacağını belirtti. Taşkesen, “Bakanlığımız ve devletimizin bütün kurumları, DAP idaresi üreticilerimizin her konuda üretimini ve paketlemesini arttırmaya yönelik her türlü desteği vermektedir. Kırsalda istihdamın sağlanması için devletimiz bütün imkanları vatandaşlarımıza sunmaktadır” ifadelerini kullandı.

DAP Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, projelerle şehirlerin potansiyellerini öne çıkarmak ve bölgeler arası gelişmişlik farkını kapatmayı hedeflediklerini belirtti. Demirdöğen, “Amacımız, illerin potansiyellerini öne çıkararak kalkınmalarını sağlamak ve bölgeler arası gelişmişlik farkını azaltmaktır. Doğunun diğer bölgelerle olan gelişmişlik farkını kapatmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Lütfen Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir