Başkan Macit’ten gençlere kredi müjdesi

Yeni kurulan bir kooperatif olmasına karşın şehir genelinde başarılarıyla dikkat çeken Ak Hazar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Özer Macit, gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Macit, esnafa destek olmak amacıyla yaptığı çalışmalar ve bu çalışmaların esnafın gönlünde yer edinmesinde katkıda bulunan unsurlara değindi.

ÖZEL HABER: DİLAN TUĞBA MACİT/NAZLI İNCE

 “ESNAFIMIZI KESİNLİKLE GERİ DÖNDÜRMÜYORUZ”

Başkan Macit, “Ak Hazar Kredi Kefalet Kooperatifi, 2018 yılında temeli atılıp 2022 yılında sonuçlanan bir kredi kefalet kooperatifidir. Şu anda üye sayımız yaklaşık 1850’nin üzerine çıkmakta. Biz kredi kefalet kooperatifi olarak hiçbir esnafı geri çevirmiyoruz; yeter ki şartları tutsun ve bize teminatlarını verebilsinler. Sicil sorunu olmadığı sürece burada hiçbir esnafı eli boş göndermiyoruz.En üst limitimiz 300.000 TL, esnaflardan gelen taleplerde ise üst limit 750.00 tlye kadar kredi  verebiliyoruz.tabi bunda da ipotek şartı var.

“GENÇ GİRİŞİMCİ KREDİ ÜST LİMİTİMİZ 300.000 TL”

Başkan Macit, genç girişimcilere verilen kredilerden söz ederek şunları söyledi: “Öncelikle verdiğimiz plasman kredilerin dışında esnafa bir de genç girişimci kredisi var. Bu genç girişimci kredisi faizsiz olarak 300.000 TL’ye kadar verilebiliyor. Gençlerimiz müracaat ettikleri takdirde 300.000 TL’ye kadar faizsiz kredi sunabiliyoruz.”

“İŞ KOLUNUN GETİRİSİNE GÖRE KREDİDEN FAYDALANABİLİYORLAR”

Başkan Macit, kredi limitlerinin iş kolunun getirisine göre değiştiğini belirterek, tüm esnafın iş kollarına göre faydalanabildiğini ve kimsenin eli boş dönmediğini açıkladı. En üst limitin 300.000 TL olduğunu ifade ederek, “Kredi sınırlamamız şu an üst limitimiz 300.000 TL. Tabi ki yaptığı işe göre bu miktar bazı zamanlar Halk Bankası Genel Müdürlüğü tarafından onaylanabiliyor. Esnaf 300.000 TL’ye müracaat ediyor fakat yaptığı iş ve iştigal konusu farklı olunca değişiklik gösterebiliyor. O iş kolunun getirisi düşükse 250.000 TL, 200.000 TL, hatta 150.000 TL olarak da onaylanabiliyor ama boş dönmüyorlar.Yani kredi kefalet kooperatiflerinden kredi kullanıldığı takdirde ipotek, kefil ya da araç verme kaydıyla bu kredileri kullanabiliyorlar” dedi.

“1.500.000 TL YER EDİNİM KREDİSİ MEVCUT”

Başkan Macit, “Diyelim ki esnafsınız ve kiracısınız. İçinde faaliyette olduğunuz dükkan satılıyor. Bu durumda aynı faiz oranlarıyla, yıllık %29, aylık %2.41 oranıyla 1.500.000 TL’ye kadar 5 yıllık vade ile bizden kredi kullanabiliyorsunuz. Bu durum esnafımız için çok önemli. Ak Hazar Kredi Kefalet Kooperatifi olarak yaklaşık 3 ya da 4 esnafımıza bu kredilerden vererek destek sağladık. Bu durum esnafımızın bizi benimsemesine katkı sağladı ve esnafımızın bize olan güvenini artırdı. Çünkü Ak Hazar Kredi Kefalet Kooperatifi olarak esnafımızı hiçbir zaman zora sokmadık ve ağır şartlar altında ezilmesine müsaade etmedik. Bizim için şartları uygun olan tüm esnaflarımızın başımızın üstünde yeri var” dedi.

Başkan Macit, şartları uygun olan esnafların kendilerinden 1.500.000 TL’ye kadar kredi alabildiklerini ve esnafın kendilerini benimsemelerinde en büyük katkının sağladıkları kredi desteğinden kaynaklandığını ifade ederek, kapılarının tüm esnaflara açık olduğunu söyledi.

 “GENÇLERİMİZ GELSİN 300.000 TL’YE KADAR OLAN FAİZSİZ KREDİLERİNİ ALSINLAR”

Başkan Macit, her daim esnafın ve genç girişimcilerin yanında olduklarını belirterek gazetemiz aracılığıyla gençlere seslendi. Başkan Macit, “Buradan sizin gazeteniz vasıtasıyla gençlerimize özellikle çağrı yapıyoruz. Ak Hazar Kredi Kefalet Kooperatifi olarak gençlerimize destek olma babında gençlerimizi esnaf kooperatifine bekliyoruz. Gelsinler 300.000 TL’ye kadar olan faizsiz kredilerini alsınlar” diyerek konuşmasını tamamladı.

Lütfen Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir