MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın cevaplandırması talebiyle öğrenim hakkını kaybeden üniversite öğrencilerinin mağduriyetine yönelik soru önergesi verdi.
MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Soru Önergesi verdi. Işıkver, azami öğrenim süresi dolduğu için öğrenim hakkından mahrum kalan binlerce Yüksek Okul öğrencisi ve ailelerin umutlarının yeniden yeşermesi için sürecin yakından takipçisi olduğunu söyledi.
BİNLERCE ÖĞRENCİ VE AİLELERİN MAĞDURİYETİ SÖZ KONUSU…
MHP Elazığ Milletvekili Semih IŞIKVER, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “İlimiz başta olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinden ve Ülkemize gelerek üniversite okuyan binlerce genç kardeşimiz azami öğrenim süresi engeline takıldığı için maalesef üniversite ve gelecek hayalleri yıkılmış durumda.
Konuyla ilgili olarak, Cumhur Başkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığına bir Soru Önergesi vererek binlerce öğrenci ve ailelerin mağduriyetini ortadan kaldırmak için girişim başlatmış bulunmaktayız.
Soru Önergemizde; Son beş yıllık dönem içerisinde yaşanan COVİD-19 süreci ile Elazığ merkezli deprem felaketi ve ardından Kahramanmaraş merkezli depremler toplum üzerinde sosyo-ekonomik ve kültürel manada çok ciddi izler bırakmış ve hayatı olumsuz etkilemiştir.
Bu süreç içerisinde, özellikle üniversite öğrencileri eğitimlerini sürdürebilmek için hem maddi hem de psikolojik zorluklarla karşı karşıya kalmışlardır. Özellikle Tıp Fakültesi öğrencilerimiz yoğun ders yükü gerektirdiğinden, öğrenciler hem eğitimlerini sürdürmek hem de geçimlerini sağlamak için büyük çaba göstermişlerdir. Ancak, mevcut düzenlemelerde Tıp Fakültesi öğrencilerimize ek süre tanınmaması ve azami sürenin dolması nedeniyle eğitim haklarını kaybetmeleri, ciddi bir mağduriyet yaratmaktadır. Öğrencilerimizin ve ailelerin tüm hayatlarını olumsuz yönde etkileyen bu süreç aynı zamanda gençlerimizin yetişmesi için devletimizin yapmış olduğu tüm yatırımların da heba olmasına vesile olmaktadır.
Gençlerimizin yeniden hayata tutunmaları ve almış oldukları eğitimlerle Ülkemize ve milletimize hizmet etmeleri önceliğimizdir. Bu vesile ile, çok önemli gördüğümüz bu hususun tüm boyutları ile yakından takipçisi olarak sürecin beklentileri karşılayacak şekilde sonuçlanması için girişimlerimizi devam ettireceğiz. Öğrencilerimize ve aileleri için inşallah süreç hayırlara vesile olacaktır” ifadelerinde bulundu.
MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’in yazılı cevaplaması istemiyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a sorduğu önergede;
Son beş yıllık dönem içerisinde yaşanan COVID-19 süreci ile Elazığ merkezli deprem felaketi ve ardından Kahramanmaraş merkezli depremler toplum üzerinde sosyo-ekonomik ve kültürel manada çok ciddi izler bırakmış ve hayatı olumsuz etkilemiştir.
Bu süreç içerisinde, özellikle üniversite öğrencileri eğitimlerini sürdürebilmek için hem maddi hem de psikolojik zorluklarla karşı karşıya kalmışlardır. Özellikle Tıp Fakültesi öğrencilerimiz yoğun ders yükü gerektirdiğinden, öğrenciler hem eğitimlerini sürdürmek hem de geçimlerini sağlamak için büyük çaba göstermişlerdir. Ancak, mevcut düzenlemelerde Tip Fakültesi öğrencilerimize ek süre tanınmaması ve azami sürenin dolması nedeniyle eğitim haklarını kaybetmeleri, ciddi bir mağduriyet yaratmaktadır. Öğrencilerimizin ve ailelerin tüm hayatlarını olumsuz yönde etkileyen bu süreç aynı zamanda gençlerimizin yetişmesi için devletimizin yapmış olduğu tüm yatırımların da heba olmasına vesile olmaktadır.
Buna göre;
1- Pandemi süreci ile birlikte Elazığ merkezli deprem felaketi yine Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem felaketleri sonrasında azami süresini dolduran öğrenci sayısı kaçtır?
2- Son 5 yıllık süreç içerisinde Türkiye genelinde azami süresini dolduran başta Tip Fakültesi olmak üzere toplam öğrenci sayıları kaçtır?
3- Tüm yaşanan bu olumsuzluklar nedeniyle öğrenim hakkını kaybeden öğrencilerimiz için yeni bir yasal düzenleme çalışması bulunmakta mıdır? soruları yer aldı.